Mосков: Привържениците на стадния имунитет да се заразят активно, ще им мине

- реклама -

Бившият здравен министър д-р Петър Москов се ядоса на призивите за отхлабване на строгите мерки за изолация и „покани“ привържениците на стадния имунитет активно да се заразят с COVID-19, после да им мине и да тръгнат на работа. Припомняме, по-рано днес и премиерът Бойко Борисов се скара на члена на Медицинския съвет към правителството доц. Атанас Мангъров, който упорито защитава тезата, че така или иначе всички ще се сблъскат с коронавируса и над 98 % ще оздравеят.

Москов пък насочи гнева си към президента Румен Радев, който също днес направи обръщение към нацията, в което разкритикува мерките на правителството. „Имам конкретно предложение към всеки публичен защитник на падането на мерките и „стадния имунитет“, независимо дали се казва Радев. Г-н Президент, дами и господа дарвинисти, това „стадо“ има нужда от вашия пример. Хората ще повярват на призивите Ви, когато Ви видят в действие. А именно, активно да се заразите, да ви мине и да тръгнете на работа. Така всички ще разберм, че няма страшно и ще Ви последваме. За да не губите време в търсене на заразата по улиците, Ви каня още сега (защото всеки загубен ден е фатален) в реанимацията на болницата, в която работя, където директно от шланговете на респираторите на пациентите с коронавирус, да направите три дълбоки вдишвания. Бързо и сигурно, после си Ви минава и обществото ще бъде убедено в правотата Ви. Предложението е съвсем сериозно и ако не го приемете, значи сте лъжливи страхливци. Г-н Президент, Вие сте български генерал и като смел и отговорен човек, трябва да сте пръв. Знам, че няма да се поколебаете! За доброволно заразяване, което да ни направи свободни: София, бул. Евг. Павловски 1, УМБАЛ „Св.Анна“, КАИЛ-изток, търсете дежурният лекар“, написа в профила си във фейсбук бившият здравен министър.

Според него, причината за ниските нива на заболеваемост в България са мерките, които част от хората спазват, защото разбират, а останалите – защото са принудени да ги спазват. „Ефективността на всяка мярка зависи от силата на инструментите с които държавата налага изпълнението ѝ върху най-невъзприемчивите групи от населението. А сравнението с други държави и други епидемии като аргумент, че „няма страшно“ е погрешно заради различните методологии, късият статистически ред и специфичният ход на заболяването“, убеден е Москов.

„За да има герои (другото име на героизма е жертва), преди това е имало антигерои, заради които публичните ни системи се чупят преди да са подложени на истински натиск. Всеки представител на държавна институция, който призовава за прекратяване на ограничителните мерки в този момент, извършва служебно престъпление“, категоричен е лидерът на КОД.

Материалът Mосков: Привържениците на стадния имунитет да се заразят активно, ще им мине е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА