Москов: Не знаем кои са безопасните нива на заразата

ОБЩЕСТВОМосков: Не знаем кои са безопасните нива на заразата

„Категорично до този момент се справихме изключително добре, в момента се движим в една относително изгладена крива. Не знаем обаче какви са безопасните параметри“, коментира пред бтв развитието на епидемията у нас бившият министър на здравеопазването д-р Петър Москов. По думите му трябва да има ясни, обосновани и публично достъпни ангажименти на държавата за това какви са параметрите, през които оценяваме нивото на заразата с COVID-19″.

„Изработването и оповестяването на тези индикатори и тяхната обосновка е задължение на държавата. Неизвестността, липсата на последователност и субективността при взимане на решения е истинската причина за страха и недоверието в обществото“, смята д-р Москов. Според него, трябва да има ясна изработена концепция и план на регионално и национално ниво, ако надминем тези норми, които считаме за безопасни, какви мерки ще бъдат въведени и в каква последователност, кого ще засягат и какъв ще бъде икономическият ефект.  „Неизвестността не успокоява, трябва да знаем какви са мерките, които трябва да спазваме, за да не минава стрелката в червено“, отбеляза Москов.

Бившият здравен министър е категоричен, че без да знаем при какви нива на заразата ще спре дейността на училището, болницата или фабриката и какво трябва да е поведението ни за да не са стига до там, нормализацията ще бъде само добро пожелание. „Отстояване на държавност и сърфиране върху обществените настроения са различни неща“, напомни Москов на управляващите.

Материалът Москов: Не знаем кои са безопасните нива на заразата е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -spot_img

Европейската мрежа на автентичните градове Authenticities укрепва връзките си в Солун

Все повече градове в ЕС стават „автентични“. Досега към мрежата са се присъединили...

Разяснителна кампания за работа в сектор розопроизводство започва в Средногорието и Карловско

  Информационни дни ще има в с. Розино, с. Христо Даново и Пирдоп Разяснителна кампания за...

Кандидат за депутат от ИТН се отрече от партията

Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от "Има такъв Народ" се оттегля...

Любен Дилов: В бургаската листа на ГЕРБ-СДС заложихме на хора с по-неочакван поглед

Коалиция ГЕРБ- СДС откриха предизборната си кампания за Бургас. За тази цел избраха дворното...