Миглите

КРАСИВИМиглите


Красотата и обаянието на всяка дама са силно зависими от погледа й. Любов от пръв поглед, симпатия от пръв поглед, неустоим поглед… Тези ефекти се постигат не само от бясъка в очите.

Очите! Колко важни са те в общуването?! А миглите?!

Цветът и блясъкът на очите са силно средство за комуникация. Но още по-въздействащо е, когато миглите са гъсти и дълги. Както косата, ръцете, кожата, така и миглите искат своята грижа. Много козметични и фризьорски салони предлагат услуги, от чийто ефект се очаква миглите да се сгъстят и пораснат. Разбира се, нека и сами се грижим за тях, защото те са нашето ефективно оръжие при невербалната комуникация.

Ето няколко идеи как може да си помогнете сами, без да разчитате само на гримовете и козметичните салони.

Задължително премахмайте грима, всяка вечер, като го правите с качаствени тоалетни млека и внимателно. Не е необходимо да прилагате сила или дори най-малка грубост към очите си. Постоянното търкане на очите е лош навик, който вреди на миглите. Ако чувствате сухота в очите или друго дразнене, незабавно се консултирайте с лекар или поне в аптеката и си вземете подходящите капки за очи.

Друг съвет за запазването на красиви мигли е по-малкото използване на извивачките за мигли. Голяма опасност за миглите е извиването им след като е нанесена спирала. Качествената козметика е от водещо значение, но ако не се налага да се гримирате, по-добре не го правете. Така ще запазите за дълго естествената си красота.

В домашни условия грижи за миглите могат да се полагат и веднъж седмично с различни масла. Може да измиете непотребна спирала, да сипете в нея бадемово масло или рециново масло и да нанасяте поне веднъж в седмицата върху миглите. Най-добре е това да се прави всеки ден и за предпочитане – вечер. Нанасяйте малък слой от маслото, като внимавате да не попадне в очите. Ако това се случи – измийте ги обилно с вода. Друго полезно масло за растежа и сгъстяването на миглите е зехтинът.

Компютърът е враг номер едно на очите и миглите, когато се използва дълго и непрекъснато. Много е важно на всеки час да се става поне за 10 минути, за малка разходка, а очите да отпочинат от монитора. Сухите или раздразнени очи от телевизор или монитор неминуемо водят до изтъняване и окапване на миглите. Този процес е последван и от по-бавното и неравномерно възстановяване. Препоръчително е да се работи със специални предпазни очила за конпютър. Така запазваме не само очите, но и миглите си.

Друга важна стъпка за по гъсти и дълги мигли са упражненията за очи и врат. Достигането на кръв и кислород до всяка част на главата е най-важно за добрия вътрешен и външен вид. Доброто оросяване предпазва косата, очите, миглите, мозъка, кожата на лицето. Изключително вредни са неподвижните или приведени пози на тялото и врата дълго време. Като компенсация за застоя е добре да се правят упражнения за врата, очите, лицевите мускули и гъбначния стълб.

Независимо от възраст и пол, миглите са израз на здраве. Грижете се за тях, а те ще ви се отблагодаряват щедро, тъй като са ефектно оръжие при комуникация от всякакво естество. Колкото по-силен и внушителен е вашия поглед, толкова по-бързо и лесно ще постигате всичко, към което се стремите.

- реклама -spot_img

4 погрешни схващания на тема избелване на зъби

Процедурата има своята специфика и гарантира резултати, а нашата информираност е от съществено значение,...

Как да изглеждате по-високи

Жените мечтаят да са високи и стройни за да могат да носят всяко облекло...

Съвети при избора на дамски обувки

Обувките с висока платформа са тайната тръпка на по-голямата част от модерните жени. Всяка...

Модните обувки при дамите

Модните обувки при дамите през последните два сезона се отличават със заострен нос и...