Медицинските сестри излизат на нов протест

- реклама -

Медицински сестри от цялата страната подготвят серия от национални протести, които ще започнат на 1-ви март пред  „Пирогов“, в 12:00 часа. Основното им искане за начално възнаграждение от две минимални заплати остава неизпълнено, въпреки всички протестни действия.

„На 1-ви март се навършва една година от началото на протестните действия на медицинските работници, но реформи на практика няма“, посочи Димитрия Димитрова, координатор на протестите в Пазарджик и съучредител на Асоциацията на медицинските сестри. „Хората за една година вдигат разрушени градове, ние една година само искаме и ходим по всичките институции. Два месеца бяхме толерантни да изчакаме и да видим от 1-ви януари какво се е постигнало, как ще повлияят тези допълнителни 200 милиона лева, които са за болнична помощ. Ето ние изчакахме. На много малко места нещо е направено“, обясни Димитрова.

„На 1-ви март ще бъде доста интересно“, закани се още Димитрова. Припомняме, протестът е пред „Пирогов“ в подкрепа на рехабилитаторката Бойка Василева. Тя беше наказана дисциплинарно от директора проф. Асен Балтов заради участието и в протестите.

 

Материалът Медицинските сестри излизат на нов протест е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА