МЕДЕНА ВОДА

1Ако всяко наше утро започва с чаша медена вода, приета на гладно, това би бил чудесен подарък както за нас, така и за здравето ни. Приготвянето на чаша медена вода става бързо и лесно и отнема незначителна част от времето ни. Достатъчно е в една чаена чаша да налеем вода със стайна температура и в нея да разтворим една чаена лъжица мед. Важно е получената медена вода да се изпие веднага, защото само така се възползваме в максимална степен от полезните свойства, които ни предоставя този лечебен еликсир от природата.

Разтвореният по този начин мед, във вода, която не е преварена, осигурява меден разтвор, чийто състав е много близък до състава на кръвната плазма. Освен това, така полученият разтвор има качеството да структурира водата, а самата медена вода се усвоява от организма изцяло, при това, на клетъчно ниво.

Положителните страни от консумирането на медена вода са най-различни, като водещите сред тях са подобрена работа на храносмилателната система, както и повишена ефективност на имунната система. Балансът на микрофлората в червата се повлиява чудесно от медената вода, същевременно с това тя успешно се справя с вируси, бактерии и гъбички. Досадната хронична хрема, бронхитът и лишените от естетичност твърди мастни депа, обичайно натрупвани около талията, също отиват в историята благодарение на чаша медена вода. Бъбреците, заедно с пикочният мухер, също успяват да усетят от благотворното въздействие на медената вода – тъй като медът има свойството да абсорбира вода, работата на тези органи през нощта се улеснява.

Наред с безспорно добрите качества, които може да ни донесе вътрешното приемане на чаша медена вода, част от които вече споменахме, в никакъв случай не може да се пренебрегне и ползата от външното й прилагане. Тя е безупречен и изключително ефективен естествен козметичен продукт. Нанасяна върху кожата, медената вода я хидратира, подхранва, придава й нежна и кадифена мекота.

 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search