МЕДЕНА ВОДА

ЗДРАВИМЕДЕНА ВОДА

1Ако всяко наше утро започва с чаша медена вода, приета на гладно, това би бил чудесен подарък както за нас, така и за здравето ни. Приготвянето на чаша медена вода става бързо и лесно и отнема незначителна част от времето ни. Достатъчно е в една чаена чаша да налеем вода със стайна температура и в нея да разтворим една чаена лъжица мед. Важно е получената медена вода да се изпие веднага, защото само така се възползваме в максимална степен от полезните свойства, които ни предоставя този лечебен еликсир от природата.

Разтвореният по този начин мед, във вода, която не е преварена, осигурява меден разтвор, чийто състав е много близък до състава на кръвната плазма. Освен това, така полученият разтвор има качеството да структурира водата, а самата медена вода се усвоява от организма изцяло, при това, на клетъчно ниво.

Положителните страни от консумирането на медена вода са най-различни, като водещите сред тях са подобрена работа на храносмилателната система, както и повишена ефективност на имунната система. Балансът на микрофлората в червата се повлиява чудесно от медената вода, същевременно с това тя успешно се справя с вируси, бактерии и гъбички. Досадната хронична хрема, бронхитът и лишените от естетичност твърди мастни депа, обичайно натрупвани около талията, също отиват в историята благодарение на чаша медена вода. Бъбреците, заедно с пикочният мухер, също успяват да усетят от благотворното въздействие на медената вода – тъй като медът има свойството да абсорбира вода, работата на тези органи през нощта се улеснява.

Наред с безспорно добрите качества, които може да ни донесе вътрешното приемане на чаша медена вода, част от които вече споменахме, в никакъв случай не може да се пренебрегне и ползата от външното й прилагане. Тя е безупречен и изключително ефективен естествен козметичен продукт. Нанасяна върху кожата, медената вода я хидратира, подхранва, придава й нежна и кадифена мекота.

 

- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

От плодовете, до секса – полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние...

Списък с последствията от недоимък на витамин D

• Диабет, тъй като витамин D играе ключова роля за контрола на кръвната захар; •...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...