Индивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

ДОМИндивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

Съобразете нуждите си за рестарт на организма, при създадени идеални условия за пълноценна почивка в спалнята  

От както свят светува е ясно, че двама абсолютно еднакви души няма. Това становище важи не по-малко относно съня. Общоприетите норми ни учат, че оптималните часове за възстановяване на организма са осем, но с това приключваме общите заключения. Ето по какво си приличамеq и най-вече как се отличаваме един от друг.

Основната и неподлежаща на опровергаване съставка за подобаващ рестарт е удобният матрак. Много от нас изпадат в шок, когато се замислят за стойността на наистина качествените продукти, но матраци Нани на изгодни цени идват в нашия дом, за да ни доставят именно това, от което се нуждаем.

Ето че вече сме съумели да се снабдим с добър продукт, при това без да разтърсим чувствително семейния бюджет. Обзавели сме спалнята точно по свой вкус. Украсили сме премерено и сме си създали достатъчно уютна и интимна обстановка, но нещата пак не вървят. Недоспиването е най-кошмарното мъчение. Да оставим настрана факта, че не сме адекватни и продуктивни. Липсата на сън пречи на борбата със свободните радикали, понижава имунитета и води след себе си много други негативи.

На вас колко сън ви е необходим?

Някои специалисти смятат, че дори да сте от хората, които обичат да си поспиват, шест часовият нощен цикъл на спане, в добавка на един час през деня, са абсолютно достатъчни. За съжаление, не всеки от нас има възможност за обедна дрямка. Тук наблягаме на непрекъснатия период. Колкото по-дълбок и траен е основният сън, толкова по-добре се възстановяват функциите на тялото.

Важно е да спазвате златната среда. Ако често ви се натрупват само шест часа или по-малко спане, това ще ви състари и изтощи преждевременно. Ако спадате към другата крайност – повече от 9-10 часа сън на денонощие, ефектът няма да е много по-различен. Последното води до нарушения в обмяната на веществата. Ще се усещате неадекватни и подпухнали, а уж сте се наспали.

Да почиваме винаги, когато можем

Независимо колко време за възстановяване ви трябва, помнете едно. Умората се натрупва изключително бързо, а премахването й се оказва доста по-трудно.

Ето малък трик. Нужно е да почиваме преди да се изморим. Експеримент, проведен преди години във фабрика доказва това твърдение.

Работник, който почива по 15 мин на всеки 40, остава свеж и продуктивен за сметка на тези, които ползват само една почивка от час и половина. Освен това се оказва, че той е свършил значително повече работа от другите.

Изводът е един – снабдете се с най-удобния матрак от matraci-ms.bg, оборудвайте се с комфортни мебели и не забравяйте да се отпускате при абсолютно всяка една възможност. Това ще ви запази свежи, позитивни и много по-продуктивни.

- реклама -spot_img

Полезни съвети за почистването

Как да чистим вкъщи бързо и лесно? Преди всичко си определете срок, в който да...

Вредната химия и безвредни почистващи препарати

Вижте какво си причиняваме в името на чистотата и има ли безвредни почистващи препарати   ВРЕДНАТА ХИМИЯ...

Как домът ви да остане топъл и да не плащате високи сметки, когато пътувате

На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно и дългоочаквано разнообразие през...

Всички ние имаме многобройни желания, мечти, стремежи. Не искаме много, искаме всичко!

Важно място в тези мечти, желания, стремежи заема нашият дом. Искаме местенце, точно по наш...