Лечение на кашлица с народна медицина

- реклама -spot_img

КашлицаНезависимо какъв е сезонът, дали е топло или студено, рискът от настинка, грип и съпътстващата ги досадна и дразнеща кашлица си съществува при всеки от нас. Може би все пак в студените месеци вероятността да ни споходи кашлица е малко по-голяма, затова и именно тогава отвсякъде ни заливат реклами на продукти, за които ни обещават, че бързо ще се справят със симптомите при кашлица.

Симптомите хубаво, а със самата кашлица ще се справят ли?

Не само, че няма да се справят, а единствено ще я потиснат, което ще доведе до бъдещи много по-сериозни проблеми, а и ще донесат още много вреди за организма, за които рекламите любезно пропускат да ни уведомят.
На фона на всичко това е хубаво, че съществува лечение на кашлица с народна медицина. То не обещава, че с магическа пръчка ще се справи с нашата кашлица за ден или два, но това, което е сигурно при него, е че не може да ни навреди, а и, макар и с малко по-бавни темпове, дава много по ефективни резултати.
Тук ви предлагаме една лесно изпълнима рецепта за домашен сироп против кашлица.

Изпитана е и… Работи!

Лечение на кашлица с народна медицинаЛечение на кашлица с народна медицина

Необходими продукти за домашен сироп против кашлица:

2 литра вода

2 глави лук, нарязани на 4 части, заедно с люспите

2 ябълки

10 ореха – леко счукани, както са си с черупките

По желание можете да добавите 1 или 2 супени лъжици небет шекер, за да се омекоти малко вкусът на сиропа. Небет шекерът може да бъде заменен с мед, но имайте предвид, че трябва температурата на отварата да бъде под 60 градуса по Целзий, в противен случай медът губи полезните си свойства.

Как се приготвя домашен сироп против кашлица:

Слагаме в 2 литра вода да се варят двата лука, двете ябълки и десетте ореха. Ако сме решили да добавим небет шекер, добавяме и него, да ври с останалите съставки, а ако сме предпочели мед, него добавяме след като отварата е вече готова и поизстинала. Трябва да варим, докато от водата остане 1 литър.
От полученият домашен сироп при кашлица се пият по 50 мл. няколко пъти на ден.

Успех! Бъдете здрави!

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА