Лечение на кашлица с народна медицина

КашлицаНезависимо какъв е сезонът, дали е топло или студено, рискът от настинка, грип и съпътстващата ги досадна и дразнеща кашлица си съществува при всеки от нас. Може би все пак в студените месеци вероятността да ни споходи кашлица е малко по-голяма, затова и именно тогава отвсякъде ни заливат реклами на продукти, за които ни обещават, че бързо ще се справят със симптомите при кашлица.

Симптомите хубаво, а със самата кашлица ще се справят ли?

Не само, че няма да се справят, а единствено ще я потиснат, което ще доведе до бъдещи много по-сериозни проблеми, а и ще донесат още много вреди за организма, за които рекламите любезно пропускат да ни уведомят.
На фона на всичко това е хубаво, че съществува лечение на кашлица с народна медицина. То не обещава, че с магическа пръчка ще се справи с нашата кашлица за ден или два, но това, което е сигурно при него, е че не може да ни навреди, а и, макар и с малко по-бавни темпове, дава много по ефективни резултати.
Тук ви предлагаме една лесно изпълнима рецепта за домашен сироп против кашлица.

Изпитана е и… Работи!

Лечение на кашлица с народна медицинаЛечение на кашлица с народна медицина

Необходими продукти за домашен сироп против кашлица:

2 литра вода

2 глави лук, нарязани на 4 части, заедно с люспите

2 ябълки

10 ореха – леко счукани, както са си с черупките

По желание можете да добавите 1 или 2 супени лъжици небет шекер, за да се омекоти малко вкусът на сиропа. Небет шекерът може да бъде заменен с мед, но имайте предвид, че трябва температурата на отварата да бъде под 60 градуса по Целзий, в противен случай медът губи полезните си свойства.

Как се приготвя домашен сироп против кашлица:

Слагаме в 2 литра вода да се варят двата лука, двете ябълки и десетте ореха. Ако сме решили да добавим небет шекер, добавяме и него, да ври с останалите съставки, а ако сме предпочели мед, него добавяме след като отварата е вече готова и поизстинала. Трябва да варим, докато от водата остане 1 литър.
От полученият домашен сироп при кашлица се пият по 50 мл. няколко пъти на ден.

Успех! Бъдете здрави!

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search