Луксозни екскурзии

Луксозни екскурзииЛуксозна почивка?! Потърсете експерт за съвет, ако сте избрали круиз!

Луксозна екскурзия. Първата стъпка към такова приключение е мечтата, мислите, съзнанието и информираността. Процес, както всичко друго – откриваш, пожелаваш си, мечтаеш, отдава се възможност, решаваш дали да се възползваш. На който и етап да сте в момента, има нещо, което съпътства целия процес – информираността. Колкото повече научавате за луксозните екскурзии, толкова повече се увеличача възможността те да се реализират в най-добрия си вариант. Лукозните пътешествия са изпълними в различни варианти, но най-вълнуващ си остава един незабравим круиз. Възможността да изкарате почивката си по водата – било то на лайнер, яхта или кораб изисква да проучите предварително всички възможности и да планирате доста детайли. Круиз Експерт може да ви помогне за това.
Един истински круиз се различава от пътуване с корабче или лодка, затова първо се информирайте за видовете круизи и какво точно представляват. Доста туристически агенции злоупотребяват с думите и манипулират с внушението им като наричат „круиз“  всяко морско или речно плаване.  Вторият важен съвет за такава луксозна почивка е да прецените правилно времетраенето. Ако досега не сте изживявали такова приключение и имате дори малки колебания, то по-добре изберете оферта, която е с продължителност 7 или 10 дни. Още в първите минути на борда ще осъзнаете, че няма да се стигне до отегчение. Тези дни ще минат бързо и няма да са ви достатъчни, но дестинациите са много, така че следващия път ще наваксате.
Круизите са изключително подходящи за специални случаи. Сватбени пътешествия, годишнини, лични празници, напоследък и бизнес срещите се заменят с бизнес екскурзии, когато става въпрос за сериозни, мащабни начинания, тематични круизи и още не малко разновидности. Често круизите се ползват и за шопинг терапия, особено до Дубай. Но приключенският дух е заложен, независимо от мотивите да изберете такъв вид луксозна почивка. Тук стигаме и до подходящия избор на дестинации. В това отношение предпочитанията са строго индивидуални. Изборът на посока се определя основно от причината за круиза, както и от бюджета, който ще отделите. Проучете всички подробности, дори и около бакшишите, които ще трябва да оставяте. Понякога в бордовите си сметки може да откриете и начислен бакшиш.
Изключително важен етап от планирането е и да подготвите изрядна документация. Проучете каква е валидността, която се изисква, на различните документи и основно на задграничния  ви паспорт.
Обърнете внимание и на дребните детайли, като например пушенето. Ако сте страстен пушач, задължително проучете предварително как стои въпросът с пушенето, защото в това отношение условията са различни.
Облеклото е също в задължителната категория за предподготовка. То трябва да бъде съобразено не само с климатичните условия, а и с нивото на екскурзията, която си избирате. Повечето луксозни круизи изискват официално облекло за вечеря, както и за различни културни мероприятия, които ще се провеждат на борда.
Проучвайте и предвиждайте всички допълнителни разходи, които могат да излязат – медицински услуги, СПА процедури, напитки, храна, творчески занимания, пристанищни такси…
Консултирайте се с няколко туристически агенции, специализирани в предлагането на круиз ваканции. Потърсете и мнението не само на експерти, но и на хора, които вече за преживяли такива приключения. Не се подвеждайте, че малки корабчета, параходи, комети и фериоботи са круиз ваканции.  Категориите за круизи са основно икономични, стандартни, първокласни и луксозни. Проучете всички варианти, независимо от бюджета, който сте си определили. Защото и тук важи правилото, че понягога евтиното може да ви излезе скъпо. Круиз Експерт е на ваше разположение.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search