Как да направите правилния избор на камери за видеонаблюдение

- реклама -spot_img

Няма спор по въпроса, че камерите за видеонаблюдение са един чудесен начин да охраняваме нашите фирми, офиси, търговски обекти и прочие здания. Пазарът предлага различни видове техника, която може да ни осигури повече спокойствие и сигурност докато изпълняваме ежедневните си служебни задължения. Разбира се, трябва да се има предвид, че всяка камера крие своите особености като обхват, резолюция, монтаж и прочие, така че е нужно да се сдобием с повече информация преди да направим покупката.

Доказано е, че качественото видеонаблюдение може да спаси обекта ви от взлом, проява на вандали, аварии или други неприятни неща. Идеята е да разположите правилно камерите, да включите записващите устройства и внимателно да наблюдавате какво се случва пред сградата или във вътрешните помещения. Естествено за целта може да наемете персонал, който да се занимава само и единствено с видеокамерите и следенето на мониторите.

Камерите, на които ще попаднете на българския пазар биват аналогови, HD и IP като всяка от тях поддържа различна разделителна способност. Вие трябва да си дадете сметка в какво помещение ще бъдат монтирани камерите и каква картина се изисква от вас. Ако искате изображение в детайли, то ще ви трябват камери с по-голяма резолюция, но ако държите просто на картината за по-малки сгради и офиси имате опцията да купите камера от нисък клас.

Аналоговите камери

Те обикновено са с ниска резолюция и обхватът им е само 10 метра. Употребяват се в по-малки стаи, кабинети, складове и други, където няма нужда от детайлна картина. Разбира се, могат да се използват и за външно видеонаблюдение, тъй като съществуват водоустойчиви модели. Положителните им качества са лесната и евтина поддръжка, а също и икономичността им.

Разделителната способност на тези камери се измерва в телевизионни линии – TVL. Резолюцията варира от 380 и до 700 TVL като всичко на 540 се смята за високо качествено и може да бъде приложено в по-големи обекти като търговски центрове, хипермаркети и прочие. Въпреки всичко ниския обхват остава, така че трябва винаги да го имаме предвид.

HD камери

Още един популярен вид камери, които ни дават достатъчно свобода на действие и добра картина. При тях стандарта се вмества в два типа резолюции, които са 780 TVL и 1080 TVL. Това идва да рече, че камерите снимат с разделителна способност 1280 на 720 пиксела и дават едно прекрасно изображение, което може да бъде гледано в детайли.

Бързото възпроизвеждане на кадрите и перфектната картина зависят и от монитора, на който ще се гледат. Препоръчва се последния да бъде HD приемник, за да можете да получите високото качество, към което се стремите.

IP камери

Те са с много висока резолюция и това ви позволява да гледате големи и детайлни изображения. Перфектни са за охрана на големи и малки обекти, които да наблюдавате ден и нощ. Връзването на камерите в мрежа става лесно и дори не се налага да сте специалист, за да ги монтирате в помещенията си. IP камерите са компактни и имат чудесна структура, която позволява бързо да ги сложите навсякъде в сградата ви. Може би единствения минус е, че при някои модели се нуждаете от закупуване на допълнителни аксесоари помагащи за поставянето на камерите.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА