Как да направите правилния избор на камери за видеонаблюдение

ДОМКак да направите правилния избор на камери за видеонаблюдение

Няма спор по въпроса, че камерите за видеонаблюдение са един чудесен начин да охраняваме нашите фирми, офиси, търговски обекти и прочие здания. Пазарът предлага различни видове техника, която може да ни осигури повече спокойствие и сигурност докато изпълняваме ежедневните си служебни задължения. Разбира се, трябва да се има предвид, че всяка камера крие своите особености като обхват, резолюция, монтаж и прочие, така че е нужно да се сдобием с повече информация преди да направим покупката.

Доказано е, че качественото видеонаблюдение може да спаси обекта ви от взлом, проява на вандали, аварии или други неприятни неща. Идеята е да разположите правилно камерите, да включите записващите устройства и внимателно да наблюдавате какво се случва пред сградата или във вътрешните помещения. Естествено за целта може да наемете персонал, който да се занимава само и единствено с видеокамерите и следенето на мониторите.

Камерите, на които ще попаднете на българския пазар биват аналогови, HD и IP като всяка от тях поддържа различна разделителна способност. Вие трябва да си дадете сметка в какво помещение ще бъдат монтирани камерите и каква картина се изисква от вас. Ако искате изображение в детайли, то ще ви трябват камери с по-голяма резолюция, но ако държите просто на картината за по-малки сгради и офиси имате опцията да купите камера от нисък клас.

Аналоговите камери

Те обикновено са с ниска резолюция и обхватът им е само 10 метра. Употребяват се в по-малки стаи, кабинети, складове и други, където няма нужда от детайлна картина. Разбира се, могат да се използват и за външно видеонаблюдение, тъй като съществуват водоустойчиви модели. Положителните им качества са лесната и евтина поддръжка, а също и икономичността им.

Разделителната способност на тези камери се измерва в телевизионни линии – TVL. Резолюцията варира от 380 и до 700 TVL като всичко на 540 се смята за високо качествено и може да бъде приложено в по-големи обекти като търговски центрове, хипермаркети и прочие. Въпреки всичко ниския обхват остава, така че трябва винаги да го имаме предвид.

HD камери

Още един популярен вид камери, които ни дават достатъчно свобода на действие и добра картина. При тях стандарта се вмества в два типа резолюции, които са 780 TVL и 1080 TVL. Това идва да рече, че камерите снимат с разделителна способност 1280 на 720 пиксела и дават едно прекрасно изображение, което може да бъде гледано в детайли.

Бързото възпроизвеждане на кадрите и перфектната картина зависят и от монитора, на който ще се гледат. Препоръчва се последния да бъде HD приемник, за да можете да получите високото качество, към което се стремите.

IP камери

Те са с много висока резолюция и това ви позволява да гледате големи и детайлни изображения. Перфектни са за охрана на големи и малки обекти, които да наблюдавате ден и нощ. Връзването на камерите в мрежа става лесно и дори не се налага да сте специалист, за да ги монтирате в помещенията си. IP камерите са компактни и имат чудесна структура, която позволява бързо да ги сложите навсякъде в сградата ви. Може би единствения минус е, че при някои модели се нуждаете от закупуване на допълнителни аксесоари помагащи за поставянето на камерите.

- реклама -spot_img

Индивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

Съобразете нуждите си за рестарт на организма, при създадени идеални условия за пълноценна почивка...

Полезни съвети за почистването

Как да чистим вкъщи бързо и лесно? Преди всичко си определете срок, в който да...

Вредната химия и безвредни почистващи препарати

Вижте какво си причиняваме в името на чистотата и има ли безвредни почистващи препарати   ВРЕДНАТА ХИМИЯ...

Как домът ви да остане топъл и да не плащате високи сметки, когато пътувате

На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно и дългоочаквано разнообразие през...