Какви грешки се дотпускат във фитнеса (за отслабване)

1. Трениране само на определена част

Във фитнеса целта е или да отслабнем или да направим мускули. Когато има нужда от сваляне на килограми и мазнини в определена част от тялото не трябва да правим упражнения само за нея.

Да вземем пример с корема – всеки иска той да е плосък и с добре оформени плочки. Грешно е да се ползват само уреди, натоварващи точно тази част. Другата част, на която се обръща повече внимание е дупето.

Тялото трябва да се тренира изцяло, за да постигнем ефект на отслабване.

2. Мързел във фитнеса

Отиваме, за да си покажем новите спортни дрехи, маратонки, прическа… да убием време или просто, за да се снимаме и тагваме в социалните мрежи.

Трябва да се тренира поне 40 минути, интензивно. Свалянето на килограми започва след 20-тата минута.

3. Малко течности

Винаги си взимайте една голяма бутилка с вас. Приемът на течности по време и след тренировка е задължителен. Не се притеснявайте да спирате за кратко и отпиете няколко глътки вода. Когато това е чай за отслабване – още по-добре. Билките подпомагат обмяната на веществата.

4. Липса на постоянство

В началото имаме хъс за успех. Ходим през ден на фитнес, но грешката е, че не сме достатъчно търпеливи и постоянни. И често се отказваме или не създаваме ритъм – например 4 пъти в седмицата, или поне 3 пъти да посещаваме фитнеса.

Start typing and press Enter to search