Как избрах първия си инверторен климатик

Мина много време преди да избера първия си климатик. Ходих при различни фирми, записвах оферти и гледах в интернет. Идеята ми бе, да осигуря нормална температура за жилището ми през летния сезон, тъй като имам проблем с кръвното налягане и прохладата беше жизненоважна за мен и съпругата ми.

Проучих всички модели климатици и сплит системи, които биха могли да ми дадат онова, към което се стремя. Приятели и роднини ме посъветваха да инвестирам в система, подходяща и за зимния сезон.
Не изпаднах в дълги размисли и случих на фирма Megaelectronics в София, която ми помогна при избора на съответната техника. Любезните момчета и момичета консултанти ми разясниха, каква е разликата между конвенционални и инверторни климатици, което бе голям плюс за мен.

Разгледах всевъзможни сплит системи от известните марки: Daikin, Mitsubishi, Samsung, Panasonic и други, но се спрях на компактен модел стаен инверторен климатик. Последният ми осигурява нисък разход на енергия и безшумна работа, което е предостатъчно за мен и семейството ми.

Истината е, че цената надхвърля 1000 лева и редом с това има техническо време за монтаж, но аз се съобразих с тези фактори. Слава богу има интернет сайтове, които те запознават с най-дребните детайли относно даден продукт, преди да го купиш физически. Ревютата на машините ми съдействаха да открия Мегаелектроникс АП ООД и да поръчам съответната стока.

Каквото и да си говорим, не трябва да пренебрегваме квалитетните магазини и търговски комплекси. Всички те дават мило и драго, да ни снабдят с така нужната информация, за този или онзи артикул на пазара. Без тях и онлайн присъствието им, щяхме да четем сухи обяви по всевъзможни вестници и списания.

Така аз Д. Беловеждов избрах първия си инверторен климатик. Повече информация, ще видите на посочения в горните редове сайт, като се надявам да съм бил полезен с публикацията си.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search