Как да си направим неустоими хрупкави корнишони

Време е да помислим за зимнината си и най-вече как да я направим достатъчно вкусна, за да преглътнем с лекота студените зимни месеци. Замислихме се по-конкретно как можем да си направим апетитини хрупкави кисели краставички и намерихме няколко интересни съвета във фейсбук, които бързаме да споделим с вас.

Колко време е добре да се варят корнишоните?

Kostadin Eftimov споделя, че за да запазят своята хрупкавост, корнишоните не трябва да се варят повече от две минути. Съветът му звучи логично и а ваше място бихме го послушали! 🙂

Мед вместо захар?

В дискусията за хрупкавите корнишони се появи и съвет да се замени захарта, която си е част от традиционната рецапта, с мед. Съветът идва от Boriana Dimitrova. Някои от коментиралите обаче припомниха, че при термична обработка медът губи полезните си качества.

А има ли рецепта за хрупкави корнишони

Има, разбира се! Веднага ще ви споделим два варианта, благодарение на Мария Каракашева. Ето какво е написала тя:

“Втасали стават хрупкави. В кофичка за сирене или 3 лт буркани се подреждат краставичките с 4 вишневи листа, 1 смокинов лист, чесън нарязани скилидки, много копър и вода колкото поеме.След това измервате водата и на 1 лт вода слагате 0.040 грама сол.Сварявате водата със солта и след като изстине заливате краставичките. След това пресичате с калиев сорбат който се слага на 1 кг краставици 1 гр. на пакетчето пише.

Другият вариант са стерилизирани в компотен буркан.На 1 буркан 1 равна с.л. сол, 1 препълнена с.л. захар, чесън 3-4 скилидки или лук,5-6 зърна чер пипер 0.050 мй оцет и вода до горе .Стерилизирват се докато започват да си променят цветаили за капачка и веднага се вадят.,също са хрупкави.”

След уточняващи въпроси от Венета Минчева, а именно: “Колко издържат по първата Ви рецепта-зимата изкарват ли? И какво значи 40 грама сол? Колко лъжици?”, Мария Каракашева изяснява:

“Сетих се че в мазата е останал 1 буркан от втасалите койте не сме го видяли иго отворих така все още са хубави за ядене, тъй като ме попитахте до кога издържат. Мое мнение когато са в 3 литрову буркани се запечатват сами когато втасват а когато не са запечатани в биркани а са в кофичка например, до Нова година трябва да се изяждат.”

Да ви е вкусно!

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search