Как да обичаме…

- реклама -

… себе си?

ОБИЧАШ ЛИ ДОСТАТЪЧНО СЕБЕ СИ?
Този въпрос е особено подходящ в началото на 2013, защото неговият отговор е едно приказно приключение, което може да бъде сравнено само с предизвикателството да се учиш да летиш. Още повече, че любовта към себе си се оказва единствената панацея, способна да излекува всички житейски проблеми: когато човек с всеки изминат ден все повече обича себе си, изведнъж в живота му настъпват изключителни промени. Той се чувства по-добре, получава работата, за която е мечтал, спечелва парите, които са му нужни, значително подобрява взаимоотношенията си с другите, намира половинката си или трансформира негативните в положителни отношения.
За целта са нужни 12 предпоставки, които могат да ви помогнат още тази година не само да си отговорите на този въпрос, но и да се възползвате от неговите предизвикателства и резултати:

1. ПРЕСТАНИ С ЦЯЛАТА ТАЗИ САМОКРИТИКА

Критиката никога не променя нищо. Откажи се да критикуваш себе си. Приеми се такъв, какъвто си. Всеки се променя. Когато се критикуваш, твоите промени са отрицателни. Когато се хвалиш, промените ти са положителни.
2. ПРОСТИ СИ

Остави миналото да си иде. Ти си дал всичко от себе според разбиранията, знанията, усета си в онзи момент. Сега ти израстваш и се променяш, а животът ти ще е различен.
3. ПРЕСТАНИ ДА ПЛАШИШ СЕБЕ СИ

Не се тероризирай със собствените си мисли. Ужасно е да се живее по този начин. Намери въображаеми образи, които да ти доставят удоволствие и автоматично да изключват навяващите страх мисли, като ги трансформират в приятни.
4. БЪДИ НЕЖЕН, МИЛ И ТЪРПЕЛИВ СЪС СЕБЕ СИ

Представи си, че си човек с ново мислене и се отнасяй към себе си като с някого, когото си сигурен, че обичаш.
5. БЪДИ МИЛ И ВНИМАТЕЛЕН КЪМ УМА СИ

Самоненавистта не е нищо друго, освен омраза към собствените ти мисли. Трябва ли да мразиш себе си заради лошите си мисли? Просто внимателно трансформирай мислите си.
6. БЪДИ ЩЕДЪР В ОЦЕНКИТЕ КЪМ СЕБЕ СИ

Критиката сломява духа, похвалите го възраждат. Давай си високи оценки колкото може по-често дори за малките неща, с които си се справил блестящо.
7. ПОДКРЕПЯЙ СЕБЕ СИ

Намери начини да си помагаш и да се подкрепяш. Потърси приятели и им разреши да ти помогнат, независимо колко трудно ти е да ги помолиш за помощ.
8. ОБИЧАЙ ОТРИЦАТЕЛНОТО В СЕБЕ СИ

То е резултат от неосъществена твоя нужда в миналото. Сега вече си в състояние с положителна нагласа да задоволиш тази своя нужда. С любов освободи отрицателното от себе си и се раздели с него.
9. ПОГРИЖИ СЕ ЗА ТЯЛОТО СИ

Научи повече за храненето. Попитай тялото си какво „гориво“ му е нужно, за да ти осигури енергичност и жизненост. Проучи от какви техники и гимнастики се нуждае тялото ти, за да се чувства добре. Боготвори и се грижи за замъка, в който живееш.
10. ОГЛЕЖДАЙ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО

Не пропускай да се погледнеш в очите, когато се изправиш пред огледалото. Опитай се да изразиш чувството на нарастваща любов към себе си. Прости си. Разговаряй с родителите си, докато си пред огледалото. Прости и на тях също. Поне веднъж на ден се спри пред образа си в огледалото и кажи: „Обичам те, наистина те обичам!“.
11. ОБИЧАЙ СЕ СЕГА

Не отлагай любовта си под различни предлози, като да отслабнеш, да се почувстваш по-добре, да си намериш нова работа, да си оправиш отношенията с половинката или да си намериш ново гадже… причините могат да бъдат много. Започни още днес и дай всичко от себе си за тази любов.
12. ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ

Припомни си нещата, които са те радвали като дете – намери форма да ги върнеш в живота си. Опитай се да изпитваш удоволствие от всичко, което вършиш. Изрази радостта си от живота. Усмихни се. Разсмей се. Зарадвай се на нещата от живота и Вселената ще ти отговори със същото.

Sunny Lambroso

Източник

Ако сте пропуснали....

глухарче

Мед от глухарчета – как да си направим

0
Мед от глухарчета се приготвя доста приятно и лесно. Глухарче Бърза и лесна рецепта с доста вкусен и полезен краен резултат. Мед от глухарчета се приготвя...
нос

Салвия – изворът на дълголетие

0
Природата не спира да ни радва с широка плеяда от дарове, с които да поддържаме здравето си в отлично състояние. Достатъчно е само да...
обезпаразитяване на организма

РЕЦЕПТИ ЗА ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА

0
Микропаразитите се явяват главна причина за мъжкото и женското безплодие и импотентност (поразяване на пикочополовата система с колонии паразити), помятанията (организмът изхвърля атакуващите плода...
- реклама -
- Advertisement -евтин куриер
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

ЖИЛИЩНОТО СТРОИТЕЛСТВОТО У НАС ДОСТИГА СВЕТОВНИ НИВА С ЛУКС, ЗЕЛЕНИ И МИНЕРАЛНИ ЕКСТРИ

Комплекс “Флавия Гардън” в курорта “Св.св. Константин и Елена” е финалист за Строителните Оскари Луксозното строителство у нас вече не е само скъпа фасада и...

МЪЖКИ СВЯТ

Офицерът, който се превърна в крал – Range Rover Discovery

Вдъхновението често ни спохожда когато сме влюбени, а Атанас Вилнер сякаш винаги е влюбен, но не в определена марка или конкретен автомобил, а в...

Варна посрещна снежните кралици на Playboy

Атрактивни модели на Мъжката Библия препълниха Vogue Club в морската столица Варненци са известни ценители на женската красота. А в последния ден на януари, феновете...

DAVIDOFF THE 13th

Inspired by Dilov&Davidoff Парадоксално, но повечето хора, които пият хубаво кафе, вярват в Дядо Коледа. Научно е доказано! За разлика от студентите, които – независимо...

За перфектна мъжка визия: Etnia Barcelona

Спомен за Дейвид Боуи в колекцията на Etnia Barcelona от Мира Цанева, Списание Плейбой Трибютите не са просто тренд! Дали в наше време липсват творчески вдъхновители, или...
- Advertisement -

ВИЖТЕ И ТОВА

- Advertisement -евтин куриер