4 погрешни схващания на тема избелване на зъби

КРАСИВИ4 погрешни схващания на тема избелване на зъби

Процедурата има своята специфика и гарантира резултати, а нашата информираност е от съществено значение, за да са удовлетворени очакванията ни

Днес няма нищо по-лесно от това да се сдобиете с бели зъби и мечтаната усмивка. Преди да пристъпите към процедурата, консултацията със стоматолог е необходима, за да се информирате за съществуващите методи и подготовката за тях. При един от тях самото избелване на зъби се случва в зъболекарския кабинет, а при втория вариант то протича в домашни условия с помощта на индивидуални шини.

В основата на двата стои нанасянето на гел, съдържащ избелващи агенти. Те си взаимодействат със зъбния емайл, като веществата улавят пигмента и го отстраняват.
Често обаче ще чуете твърдения, които може да се окаже, че не отговарят на истината.
Кои са 4-те погрешни схващания, свързани с постигането на идеален тон на зъбите:

1. Риск от увреждане на зъбите
Той на практика не съществува, стига разбира се да се доверите на професионалист в сферата на денталната медицина. Принципът на премахване на оцветяванията не се състои в сваляне на повърхностния слой на емайла, а в нанасянето на избелващия гел. Неговото активиране става чрез ултравиолетова светлина, като по този начин прониква в порите и извежда натрупаните оцветявания.
Зъбите просто възвръщат своя естествен тон и по никакъв начин не са застрашени.

2. Природните средства са за предпочитане
Факт е, че има доста рецепти, които предлагат ефективност в стремежа ни да избелим зъбите си. Все пак някои от използваните средства съвсем не са безобидни.
Абразивното действие на содата, лимона или кислородната вода могат да наранят емайла, което от своя страна повишава опасността от развитието на кариеси или изостря чувствителността на зъбите.

3. Почистването на зъбен камък е достатъчно
Зъбният камък е желателно да бъде почистван поне веднъж в годината, а при някои пациенти и на 6 месеца. Последващото полиране е също задължителна част от редовното поддържане на здравето на зъбите.
Процедурата обаче съвсем не е достатъчна, ако искаме да постигнем избелване. Тя се извършва преди него, особено ако е минал дълъг период от последното премахване на отлагания.

4. Изкуствено бял цвят
Притесненията на мнозина са, че резултатът няма да е естетически и ще стои изкуствено, когато разкрием в усмивка зъбите си. Всъщност единственото постижение е да се елиминират оцветяванията и да се възвърне натуралният цвят. Бъдете спокойни, никой няма да се стресне от вида ви, нито ще светите в тъмното – напротив, ще си спомните какви са били зъбите ви, когато все още не сте прекалявали с кофеиновите напитки и виното.

Ако искате по-красива усмивка, доверете се на естетичен стоматолог, който работи с вдъхновение и професията му е призвание.

Запишете своя час за консултация на https://sofienriahi.com.

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Как да изглеждате по-високи

Жените мечтаят да са високи и стройни за да могат да носят всяко облекло...

Съвети при избора на дамски обувки

Обувките с висока платформа са тайната тръпка на по-голямата част от модерните жени. Всяка...

Модните обувки при дамите

Модните обувки при дамите през последните два сезона се отличават със заострен нос и...

Кои са най-предпочитаните марки дрехи за 2020 в POLITIKOS.BG?

2020-та беше годината на COVID-19 и пандемията, която предизвика той в световен мащаб. Това...