Форма на диамант

ЛЮБОПИТНОФорма на диамант

С каква форма да изберете диамант за бижу?

Кръгъл диамант (Брилянт)
Почти 80% от всички естествени диаманти са кръгли. Това е най-предпочитаната и традиционна форма за диамант. Сечението на ценния камък има точно 58 фасети, 33 на горната част наречена корона и 25 на долната наречена павилион.
Най-красив и бляскав е кръглият диамант, разбира се, ако е обработен правилно. Поради тази причина той е най-търсен.

Багет – правоъгълна форма
Това е предпочитана форма за съчетаване с други камъни в бижуто. Правоъгълният диамант може да е и с по-малки размери.
Овал
Когато е добре обработен овалният диамант е с изключителен блясък. Подходящ е за дами с малки пръсти, така създава илюзията, че дължината на пръстите е по-голяма.
Поради своята продълговата форма и извивка той се приема като изключително елегантен диамант.
Маркиз
Продълговата форма със заострени краища, вдъхновена от прелестната усмивка на Маркиза дьо Помпадур и поръчана от Краля Слънце на Франция – Луи ХIV.

Круша
Този вид диамант съчетава най-доброто от формите овал и маркиз. На вид е като искряща сълза. Този дизайн е подходящ на ръка с малки или средно дълги пръсти. Този вид по форма диамант е уникално красив, когато се използва за висулки, медальони или обеци.
Сърце
Символ на любов, но и изключително красив по форма, особено когато е обработен прецизно. Подходящ е за съчетаване с други по форма камъни.

PRINCESS
След кръглите диаманти това е формата, която най-много се търси.Квадратен диамант, който поради формата си не позволява блясъка на скъпоценния камък да се отразява.
Радиант
Тази форма комбинира елегантността на изумрудения вид с блясъка на кръглия дизайн.
Изумруд
Това е правоъгълна форма с отрязани ъгли. При тази форма е нужно да изберете камък с най-добри чистота и цвят.
Трилянт
Традиционна триъгълна форма със заострени ъгли или по-закръглена, с 25 фасетки в горната част, 19 в основата и изгладен ръб.

- реклама -spot_img

БНБ на 142 години

На 6 юни 2021 г. се навършват 142 години от първата парична...

„ИГРАТА НА СОЛТА“ от ЕЛЕНА КОЛЕВА

„Това не е точно дистопия. Това е едно възможно бъдеще – талантливо разказано, охранявано...

Андреа Банда-Банда представя горещите новини от социалните мрежи – „На кафе” (08.06.2020)

Абонирай се за канала на "На кафе": https://www.youtube.com/channel/UCfF3aWdNEoaaP33HP3FPMxg?sub_confirmation=1 Посети официалния сайт: http://novatv.bg/shows/view/14/%D0%9D%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5/ Харесай: https://bg-bg.facebook.com/NaKaffe Гледай...

Седмичен хороскоп: Риба, Близнаци, Дева и Стрелец да се пазят от конфликти

Абонирай се за канала на "На кафе": https://www.youtube.com/channel/UCfF3aWdNEoaaP33HP3FPMxg?sub_confirmation=1 Посети официалния сайт: http://novatv.bg/shows/view/14/%D0%9D%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5/ Харесай: https://bg-bg.facebook.com/NaKaffe Гледай...