Европа повтаря грешките на Китай

- реклама -

Европа повтаря грешките на Китай от началото на пандемията с COVID-19 – не защитава достатъчно медиците си, работещи непосредствено със заболелите, и те са изложени на голям риск. Това заяви Ву Донг, професор от Обединения медицински колеж на Пекин, цитиран от световните агенции. Според него, ситуацията наподобява на първите дни и седмици в Ухан.

Лекари от столицата на провинция Хубей разказват, че при тях поне има оправдание – информацията за коронавируса тогава е била много малко и средствата за защита не са достигали. Поради това са се заразили хиляди техни колеги и поне 46 от тях са починали, а една част от самите болници са се превърнали в огнища на зараза.

Ду Бин, директор на интензивното отделение в медицинския колеж в китайската столица, напомня, че в Ухан най-много са пострадали офталмолозите и специалистите уши-нос-гъло.

„Разликата с болните от SARS в началото на века е, че сега заразените почти не проявявят симптоми или нямат никакви. Затова и са толкова важни ранните и масови тестове, казва Ду Бин. „Изобщо не си представям как ще откриете подозрителните случаи и как ще изолирате тези, с които са контактували, ако не правите постоянни тестове“, предупреди той.

Китайските лекари напомнят да се внимава и когато изглежда, че огнище на COVID-19 вероятно е поставено под контрол, тъй като никога не бива да се изключва появата на нови заразени.

Материалът Европа повтаря грешките на Китай е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА