Да разгледаме плюсовете и минусите на pvc дограма

В наше време все повече домакинства залагат на PVC дограма за своите помещения, тъй като тя се продава на достъпна цена и в същото време има много положителни качества, за които ще научим в тази статия. Естествено от голямо значение е дали дограмата ще бъде 2,3,4,5 или 6 камерна, защото от това зависи нивото на топлоизолацията и защитата срещу външния шум.

Положителни качества на PVC дограма

Един от най-големите плюсове е, че при този вид дограма възможността за конденз е много по-малка за сметка на алуминия. PVC дограмата притежава защита срещу вредните UV лъчи и благодарение на своята многокамерна конструкция ни гарантира отлична топло и шумоизолация. ПВЦ профилите позволяват многоточково затваряне чрез специалния си обков.

За никого не е тайна, че PVC дограмата има свойството да задържа топлината в стаите и да не я пуска да излиза извън апартамента или къщата ви. Именно за това тя е икономична и предпочитана от много семейства, тъй като им помага да спестят пари от изразходваната електрическа енергия.

Друго предимство, което трябва да споменем е, че пластмасовите дограми не изискват някаква специална поддръжка, която включва боядисване или обработка със скъпи препарати. Почистването с мека кърпа е достатъчно, за да имате свеж ефект и желаната от вас визия.

За сметка на алуминия дограмата от ПВЦ се монтира много по-лесно. Това е така, тъй като материала е по-мек и гъвкав. Също така вие може да поставите абсолютно всякакъв вид топлоизолиращи и шумоизолиращи стъкла. Поставянето отнема малко време стига да бъде извършено от професионалист.

Стандартният цвят на PVC дограма е бял, но чрез съществуващото облицовъчно фолио вие можете да приложите богата цветова гама, включително и имитации на дърво. Не се налага да боядисвате или лакирате нищо, просто избирате облицовката и я поставяте на прозорците си.

Отрицателни качества на PVC дограма

Минусите на PVC дограмата са значително по-малко, отколкото положителните й страни. Един от недостатъците на продукта е, че той остарява по-бързо от алуминия заради ограничения си произход. Стареенето започва след срок от 20 до 30 години, но днешните фирми влагат специални модификации удължаващи живота на дограмата.

Също така трябва да се отбележи, че ПВЦ профилите не са много уязвими на механични повреди, като удари и надраскване. По-евтините дограми могат да пожълтеят ако са изложени дълго време на силно слънце. Това се случва само при продуктите с по-слабо качество.

Общо взето не се сещаме за някакви други сериозни минуси на PVC дограмата, които можем да отбележим в публикацията си. За нея могат да се кажат само хубави неща, така че вие решавате дали да я закупите или не.

В обобщение

Съвременната PVC дограма притежава куп достойнства, които изброихме по-горе. Тя осигурява на потребителите енергийна ефективност, противодействие срещу външните шумове, защита срещу взлом чрез модерен обков и не на последно място красива визия, която да се слее, с интериора на вашите сгради и помещения.

Заради голямата конкуренция на пазара цените също са достъпни, а инвестицията определено си заслужава. Трябва да се знае, че с покупката на PVC дограма ние ще намалим сметките си за ток, като по този начин пестим пари.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search