За семейството – 100 процента само най-доброто и сигурно на пътя – Bridgestone Blizzak LM005!

- реклама -

Новата зимна гума Bridgestone Blizzak LM005 дава увереност на шофьорите по пътищата

Bridgestone прилага най-новите технологии, за да постигне невероятни резултати на мокра, снежна и заледена настилка

Bridgestone, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, обнови своята гама премиум зимни гуми Blizzak. С уникалната шарка на протектора и с най-модерната технология на Bridgestone Nano Pro-tech™, Bridgestone Blizzak LM005 предоставя на водачите изключителен контрол и безопасност дори в трудни условия. С Blizzak LM005, шофьорите ще постигнат максимални резултати на мокра, снежна и заледена настилка.

Подготвени за неочакваното

Зимата в Европа става все по-непредсказуема, с нови екстремни валежи, чести температури под нулата и снеговалеж в някои райони за първи път от години.

В тези предизвикателни метеорологични условия, спазването на траектория и правилна дистанция е изключително важно за всички водачи. Когато вали сняг и е заледено, дори рутинни процедури като шофиране нагоре по хълм или избягване на препятствия стават все по-сложни за изпълнение. Поради тази причина, добрата работа на гумата, единствената част от автомобила, която докосва пътя, е с такова голямо значение.

Bridgestone разработи Blizzak LM005, за да предостави на водачите спокойствие и удобство. Въз основа на проучване измежду 20 000 шофьори в цяла Европа, Bridgestone Blizzak LM005 бе създадена със силен поглед върху очакванията и реалните предизвикателства, пред които са изправени водачите, за да им предложи изключителен контрол и безопасност във всякакви зимни условия, особено на сняг и лед.

Възможно най-добри резултати

 Тествана в различни условия на сняг, за да се осигури най-добра цялостна работа, Bridgestone Blizzak LM005 постига изключителни резултати върху сняг и лед в допълнение към най-доброто в класа сцепление и спиране на мокра настилка. Изпробвана от T?V S?D – един от най-уважаваните независими автомобилни изпитателни центрове в Европа, Blizzak LM005 е класирана на второ място сред своите преки конкуренти при спиране и сцепление на сняг и при спиране на лед.

Подобно на лятната туринг гума Turanza T005 на Bridgestone, Blizzak LM005 също е отличена с най-висок клас в категория сцепление при мокра настилка. Това я прави най-високо оценената зимна гума за мокро спиране и завиване в изпитанията на T?V S?D, както и първата зимна гума отличена от ЕС с етикет – клас „А“, за сцеплението при мокра настилка за пълната гама. Тъй като дъждовните и влажни метеорологични условия са най-често срещаното предизвикателство на пътя през зимата, изключителните резултати на Bridgestone Blizzak LM005 при мокра настилка са ключова характеристика на гумата.

Динамичен дизайн и невероятен контрол

Резултатите, които Bridgestone Blizzak LM005 постига, се дължат на най-новите технологии в сферата и синергията между химичния състав на материалите и дизайна на протектора, които значително подобряват сцеплението.

Гумата е направена с Nano Pro-tech™ материал на Bridgestone, който има високо съдържание на силициев диоксид за по-добри резултати при мокри и снежни условия. Силициевият диоксид позволява на гумата да остане мека, дори при много ниски температури, което осигурява максимално сцепление. Използването на новата наноселективна смесваща технология на Bridgestone, за да се подобри дисперсията на силициевия диоксид на гумата, се съчетава със стабилостта на съединението, по този начин Blizzak LM005 постига изключителни резултати във всички зимни условия.

Протекторът също така е проектиран да издържа на всякакви зимни условия. По-големи странични канали на рамото подобряват механизма за захващане на гумата на сняг и лед и оптимизират контактното налягане на раменните блокове на гумата при спиране. Също така, увеличеният размер на кухините в централната част на шарката на протектора се прилага за подобряване на оттичането на вода и задържането на снега. Използването на зигзагообразна форма на жлеба подобрява сцеплението между снега в жлебовете и снега на пътя.

2D дизайнът на блоковите ивици на Bridgestone Blizzak LM005 в центъра, 3D дизайнът на раменните ивици и страничните канали се комбинират, за да осигурят по-добро сцепление върху заледени настилки. На по-широките размери на гумата се използват надлъжни канали, за да се оптимизира оттичането на водата.

Налична в различни размери

 Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Blizzak LM005 ще бъде налична през тази година в 116 размера (от 14“ до 22“), с още 40, които ще последват през 2020 година. Серията покрива 92% от пазарното търсене, както и 90% при високи размери на джантата от 17 цола и нагоре, за повечето пътнически автомобили и SUV-та. 24 популярни размера ще се предлагат и с уникалната технология DriveGuard Run-Flat (RFT) на Bridgestone. С DriveGuard RFT, водачите могат да запазят контрола и да продължат да шофират безопасно за 80 км при скорост до 80 км/ч., при евентуално спукване на гумата.

Маркировките 3PMSF и M+S правят Bridgestone Blizzak LM005 съвместима с всички регулации в Европа по отношение на шофирането в зимни условия.

Bridgestone Blizzak LM005 помага на шофьорите през цялата зима.

Ако сте пропуснали....

Дневникът на храненето

Дневник на храненето

0
Хапвате само леки салати, плодове, почти никакво сладко и наблягате на нискокалорични храни. Въпреки това не можете да се справите с наднорменото тегло. Страдате...
Helicobacter pylori

Болки в стомаха?

0
Гастрит? Болките в стомаха са често срещано оплакване от малки и големи. Причините са трудно откриваеми и често лекарите назначават терапия с лекарства, които потискат...

За високия холестерол – купувайте здравословна храна за вкъщи

0
Холестеролът е мастна субстанция, известна като липид. Той от жизненоважно значение за нормалното функциониране на тялото. Клетъчните мембрани, хормони и витамин D се създават...
- реклама -
- Advertisement -евтин куриер
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

ЖИЛИЩНОТО СТРОИТЕЛСТВОТО У НАС ДОСТИГА СВЕТОВНИ НИВА С ЛУКС, ЗЕЛЕНИ И МИНЕРАЛНИ ЕКСТРИ

Комплекс “Флавия Гардън” в курорта “Св.св. Константин и Елена” е финалист за Строителните Оскари Луксозното строителство у нас вече не е само скъпа фасада и...

МЪЖКИ СВЯТ

Офицерът, който се превърна в крал – Range Rover Discovery

Вдъхновението често ни спохожда когато сме влюбени, а Атанас Вилнер сякаш винаги е влюбен, но не в определена марка или конкретен автомобил, а в...

Варна посрещна снежните кралици на Playboy

Атрактивни модели на Мъжката Библия препълниха Vogue Club в морската столица Варненци са известни ценители на женската красота. А в последния ден на януари, феновете...

DAVIDOFF THE 13th

Inspired by Dilov&Davidoff Парадоксално, но повечето хора, които пият хубаво кафе, вярват в Дядо Коледа. Научно е доказано! За разлика от студентите, които – независимо...

За перфектна мъжка визия: Etnia Barcelona

Спомен за Дейвид Боуи в колекцията на Etnia Barcelona от Мира Цанева, Списание Плейбой Трибютите не са просто тренд! Дали в наше време липсват творчески вдъхновители, или...
- Advertisement -

ВИЖТЕ И ТОВА

- Advertisement -евтин куриер