Борисов към шефа на „Пирогов“: Каквото си поискал, съм ти дал

ОБЩЕСТВОБорисов към шефа на „Пирогов“: Каквото си поискал, съм ти дал

Скърцам, скърцам, но каквото си поскал, съм ти дал за „Пирогов“. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към директора на спешния институт проф. Асен Балтов, докато разглеждаше новите клиники и модерната апаратура. „Беше ме срам да гледам болницата преди ремонтите“, призна Борисов. Припомняме, преди дни министър-председателят се изпусна, че той назначава шефовете на болници и че ген. Венцислав Мутафчийски е издигнат за началник на ВМА от него и ГЕРБ.

Проф. Балтов показа на премиера новия ядрено-магнитен резонанс. По думите му само за първия месец през него са минали 360 пациенти. Лекар от болницата заяви, че при контролен скенер се вижда, че пациентите преболедували коронавирус имат остатъчни белези и поражения на белите дробове. „Много разчитаме на вас, защото науката ще ни води какво да правим след това“, отвърна му Борисов. Проф. Балтов разказа, че е сменен покрива на детската клиника, на клиниката по урология, в момента се прави и външната облицовка. Разведе „много скъпите високи гости“ и в чисто новите клиники по неврохирургия и лицево-челюстна хирургия.

Пирогов

Борисов благодари на лекарите и се поинтересува дали имат облекла. „Сега съм казал да ви направят и летни престилки“, добави той.

„Коронавирусът прибра българите от чужбина заради здравната ни система. Защото осигурен или неосигуен, всички се лекуват. Сега българите бързо се прибраха, видяха, че системата ни не е като във Великобритания и Холандия“, заяви още Борисов. Директорът на „Пирогов“ пък уточни, че нямат върнат пациент.

„В момента тук лежат 36 болни от коронавирус. А от 2300 човека персонал 48 са заболели с COVID-19. От тях 7 са хирурзи“, посочи проф. Балтов. „Благодаря на всички, че толкова помагате. Пазете се, защото сте ни ценни, много млади хора видях да работят тук“, каза на тръгване премиерът и лично благодари на учениците-доброволци, които дезинфекцират болницата. Не пропусна да си направи и селфита с лекари и пациенти.

Материалът Борисов към шефа на „Пирогов“: Каквото си поискал, съм ти дал е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -spot_img

Европейската мрежа на автентичните градове Authenticities укрепва връзките си в Солун

Все повече градове в ЕС стават „автентични“. Досега към мрежата са се присъединили...

Разяснителна кампания за работа в сектор розопроизводство започва в Средногорието и Карловско

  Информационни дни ще има в с. Розино, с. Христо Даново и Пирдоп Разяснителна кампания за...

Кандидат за депутат от ИТН се отрече от партията

Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от "Има такъв Народ" се оттегля...

Любен Дилов: В бургаската листа на ГЕРБ-СДС заложихме на хора с по-неочакван поглед

Коалиция ГЕРБ- СДС откриха предизборната си кампания за Бургас. За тази цел избраха дворното...