На борба с мухъла: Възможно ли е ефективно почистване и как да противодействаме на проблема

В някои помещения мухълът неизбежно възниква, а борбата срещу него често се оказва неравна

Едни от най-неприятните и упорити замърсители в дома ни са плесените. Те не са причината само за лош естетичен вид на помещението, а създават опасна за здравето среда. Най-разумното решение е да заявите професионално почистване към специализираните фирми в бранша.

В някои помещения появата на мухъл е неизбежна, особено там, където непрекъснато има влага – в банята, в кухненската зона, в килера или коридора. Усилията си заслужават, за да не се разпространява проблемът и да се задълбочават последствията във времето.

Дори да забележите минимални поражения, петънца и леки следи от него, трябва незабавно да ги отстраните. Не пропускайте редовното проветряване и инвестирайте във влагоабсорбатор.

4 помощни средства от бита

Тези средства са изпитани от години и те могат да ви помогнат да поддържате чисти засегнатите зони в жилището.

Сода бикарбонат

Направете гъст разтвор на сода с вода и пръскайте петната от мухъл. Когато разтворът изсъхне върху стената, трябва само да забършете с кърпа.

Оцетна киселина

Силната киселинност на оцета спомага за отстраняване на плесените. Отново разредете с вода, около половин литър на няколко лъжици оцет.

Белина

Традиционен и доста агресивен препарат, който ефективно премахва мухъла. За предпочитане е да се добави вода към нея, защото е доста силна като действие, а и като миризма.

Кислородна вода

С нея също успешно ще дезинфекцирате и възстановите участъците, но бъдете внимателни при работа, за да не попадне в очите ви или по лицето ви. Носете ръкавици и предпазна маска.

С тези подръчни смеси ще елиминирате малките количества мухъл, но ако той се е разпространил на големи зони, не се колебайте, а потърсете опитен екип за почистване. Големите площи няма да са по силите ви, а и стремежът е да действате глобално. Освен това не разполагате с необходимата екипировка, за да се защитите при трудоемкия процес.

Само така гарантирано ще се справите с негативните влияния, при това качествено и резултатно за достатъчно дълъг период от време.

Направете уговорка за оглед, ако получите препоръка за изготвяне на стратегия и начин на действие. Попитайте за параметрите на услугата на Reflex-M.com!

Възможно е да се наложи намесата на машини, което може да стане по преценка на експертите. Ще бъдат съобразени и химикалите, които ще бъдат вложени при самото третиране на помещенията. Ръчното изпълнение ще бъде приложено в по-деликатните места и материи, които не могат да понесат машинна обработка.

Компромисите с мухъла не си струват, а бързината при преодоляването на този смущаващ спокойствието ни фактор, ще ни донесе желаното облекчение.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search