БОНИ Холдинг е финалист за Балканските Бизнес Оскари 2021

СЪБИТИЯБОНИ Холдинг е финалист за Балканските Бизнес Оскари 2021

Лидерът в хранителната индустрия – БОНИ Холдинг, спечели високите оценки на журито на Балканските Бизнес Оскари 2021, посочват организаторите на събитието ВИП Комюникейшън.

Най-мащабният бизнес форум на Балканите е под патронажа на община Ловеч, а церемонията за седмото издание на Balkan Business Awards ще се състои на 9 април 2021 от 19 ч. в конферентната зала на хотел Президиум Палас.

Създаден преди повече от 30 години, днес „Бони Холдинг“ АД е една от най-големите фирми в българската хранителна индустрия, лидерът в производството на свинско месо, и е сред най-утвърдените производители на месни продукти и колбаси.

Бони Холдинг е вертикално интегрирана компания, състояща се от дъщерни фирми, опериращи на всички нива на производство и реализация на готова продукция.

Свинекомплексите на холдинга са изцяло населени с животни с датска генетика.

Постоянната инвестиционна активност е насочена към повишаване на ефективността и увеличаване на поголовието. В стоковите свинеферми на холдинга се отглеждат 250 000 чистопородни животни, които се отличават с много висок процент на постното месо, крехкост и по-ниско съдържание на мазнини, спрямо традиционно отглежданите в България породи. Затвореният цикъл, който започва от модерната генетика, специалните фуражи и високотехнологичния начин на отглеждане, гарантира повторяемост и високо качество на отглежданите животни, а оттам и високо качество на месните продукти.

Изнесеното производство осигурява клане на 8 000 животни месечно и директни доставки на готовата продукция до месопреработвателните предприятия на холдинга и неговите клиенти.

„Бони Холдинг“ е в процес на проектиране на собствена високотехнологична индустриална кланица, която ще бъде разположена в покрайнините на град Ловеч и ще допринесе за допълнително повишаване на ефективността на процесите в месопреработката.

Предприятието в Ловеч разполага с производствен капацитет от 50 тона готов продукт на ден. Продуктовата му гама е богата, като предприятието е оборудвано за производство на всички видове месни продукти, които изискват сушене, пушене и варене.

Месопреработвателното предприятие Карлово е специализирано в производството на сурово-сушени колбаси и деликатеси и разполага с капацитет от 10 тона готов продукт на ден.

„Бони Холдинг“ разполага с отделно обособено предприятие за производство на месни разфасовки, млени меса, полуфабрикати, печени и пържени продукти. Производството на продуктите от тези продуктови групи се осъществява от специализиран завод, опериращ в рамките на „Месокомбинат Ловеч“. Той разполага с модерно технологично оборудване и ефективно организиран производствен процес, организиран в отделни функционално обособени зали.

Предприятието е с обща застроена площ от 3 925 кв. метра и разполага с капацитет за производство на 40 тона готов продукт на ден, както и със собствена експедиционна рампа за неговото извозване.

Партньори на Балканските Бизнес Награди са: Българската Агенция за Инвестиции, Българската търговско-промишлена палата, Българо-гръцката Търговска Камара, Конфиндустрия България – Италия, Българо-македонския Бизнес Клуб, Сръбско-българската търговска камара, Турско-българската търговско-индустриална камара, Гръцко-руската търговска камара, Бизнес клуб Лондон и други.

 

Материалът БОНИ Холдинг е финалист за Балканските Бизнес Оскари 2021 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

С финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски бе открит Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

  Д-р Милен Врабевски бе почетен гост на българска общност в Република Северна Македония по...

Кметът на Пловдив посрещна мебелна компания Еником М в града

С Орлин Павлов и с впечатляващо шоу брандът  отпразнува първия си магазин под тепетата Впечатляващо...

Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

Боби Шоу събира фокусниц във Вариететния театър Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на...

Balkan Business Awards 2022: Албания, България, Северна Македония и Косово със златни статуетки

Balkan Business Awards 2022 отличи лидерите в бизнеса Лидерите в бизнеса на Балканите – общини...