Неуспешни опити за забременяване – кога да вземете мерки и защо да се доверите на билките

ДАМСКИ СВЯТБРЕМЕННОСТНеуспешни опити за забременяване – кога да вземете мерки и защо да...

Репродуктивните проблеми днес са често срещани дори сред младите двойки, които искат да създадат дете

Децата са естественото продължение на семейството, стига да са желани и отговорността за това, което ни предстои, да е достатъчно осъзната. Предизвикателствата са редица, но често младите двойки срещат такива още в началото – имат трудности със зачеването.

Прието е, че за безплодие може да се говори, ако опитите са продължили безрезултатно в рамките на година. Да се приема, че диагнозата е окончателна, е твърде стресова ситуация, особено за жената. Същевременно, игнорирането на спънките може да се окаже по-негативно, защото се губи време, а те биха могли да се задълбочат.

Билки за забременяване

След като се информирате за възможните причини и си направите нужните изследвания, може да се обърнете за помощ към природата. В доста случаи билките могат да помогнат за забременяване, особено ако сте установили в какво се състои проблемът.

Фитохормоните са били познати още в древността, когато са прилагани за регулиране на хормоналния баланс. При липсваща овулация или негодни яйцеклетки се използват билки като салвия, хмел, върбинка, женско биле. Отварата от тях се приема в първата фаза на цикъла – до 14 ден, когато именно зрее фоликулът.

При наличие на пълноценна овулация и оплодена яйцеклетка впоследствие отново не може да се гарантира бременност. Дори тя да настъпи, яйцеклетката не успява да се прикрепи в матката и се изхвърля, защото прогестеронът е в недостиг.

Аврамово дърво, известно още като Витекс, е познато със своето свойство да стимулира производството на този хормон, отговорен за поддържането на бременността. Шапичето и белият равнец също са сред тези билки. Тук приемът на чай е във втората фаза на цикъла – от овулация до настъпването му.

Запарката от малинови листа е полезна, когато се сблъсквате с тънък ендометриум. Пие се от 1-14 ден на цикъла и задължително се спира, ако е настъпила бременност.
Когато се борите с остри възпаления на вътрешните полови органи, неизбежно ще ви изпишат антибиотици, но ако проблемът е хронифицирал, може и да не успеете да се справите с тях. Блатният тъжник, копривата, боровите връхчета, белият равнец, жълтият кантарион са много препоръчителни билки с противовъзпалително действие.
Помнете, че когато използвате билкови средства, трябва да се заредите с търпение и да бъдете последователни. По време на курса на лечение следете стойностите на хормоните си, за да сте в течение на резултатите, които постигате.

Ако търсите готова смес от билки за забременяване от опитен лечител, както и да се запознаете с противопоказанията, за да вземете правилно решение – посетете Lekovita.bg.

- реклама -spot_img

Най-новото приложение за бременни!

Всяка бременна има нужда от приятел, който да я следва неотклонно през целия период...

Д-р Виктор Новачков: Секциото е удобно за лекаря, но 10 пъти по-опасно за жената

С Доктор Виктор Новачков разговаря Лиляна Филипова - Д-р Новачков, обявихте се за строго ограничаване...

Безплатен преглед за бременни

Изстрадала си преждевременно раждане? Запази сегашната бременност! Ела на безплатен преглед от топ специалист в София,...

Бременна ли съм? 10 признака за бременност

Питате се въпреки теста за бременност или преди да го направите  - бременна ли...