Неуспешни опити за забременяване – кога да вземете мерки и защо да се доверите на билките

Репродуктивните проблеми днес са често срещани дори сред младите двойки, които искат да създадат дете

Децата са естественото продължение на семейството, стига да са желани и отговорността за това, което ни предстои, да е достатъчно осъзната. Предизвикателствата са редица, но често младите двойки срещат такива още в началото – имат трудности със зачеването.

Прието е, че за безплодие може да се говори, ако опитите са продължили безрезултатно в рамките на година. Да се приема, че диагнозата е окончателна, е твърде стресова ситуация, особено за жената. Същевременно, игнорирането на спънките може да се окаже по-негативно, защото се губи време, а те биха могли да се задълбочат.

Билки за забременяване

След като се информирате за възможните причини и си направите нужните изследвания, може да се обърнете за помощ към природата. В доста случаи билките могат да помогнат за забременяване, особено ако сте установили в какво се състои проблемът.

Фитохормоните са били познати още в древността, когато са прилагани за регулиране на хормоналния баланс. При липсваща овулация или негодни яйцеклетки се използват билки като салвия, хмел, върбинка, женско биле. Отварата от тях се приема в първата фаза на цикъла – до 14 ден, когато именно зрее фоликулът.

При наличие на пълноценна овулация и оплодена яйцеклетка впоследствие отново не може да се гарантира бременност. Дори тя да настъпи, яйцеклетката не успява да се прикрепи в матката и се изхвърля, защото прогестеронът е в недостиг.

Аврамово дърво, известно още като Витекс, е познато със своето свойство да стимулира производството на този хормон, отговорен за поддържането на бременността. Шапичето и белият равнец също са сред тези билки. Тук приемът на чай е във втората фаза на цикъла – от овулация до настъпването му.

Запарката от малинови листа е полезна, когато се сблъсквате с тънък ендометриум. Пие се от 1-14 ден на цикъла и задължително се спира, ако е настъпила бременност.
Когато се борите с остри възпаления на вътрешните полови органи, неизбежно ще ви изпишат антибиотици, но ако проблемът е хронифицирал, може и да не успеете да се справите с тях. Блатният тъжник, копривата, боровите връхчета, белият равнец, жълтият кантарион са много препоръчителни билки с противовъзпалително действие.
Помнете, че когато използвате билкови средства, трябва да се заредите с търпение и да бъдете последователни. По време на курса на лечение следете стойностите на хормоните си, за да сте в течение на резултатите, които постигате.

Ако търсите готова смес от билки за забременяване от опитен лечител, както и да се запознаете с противопоказанията, за да вземете правилно решение – посетете Lekovita.bg.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search