„Без токчета”

ЛЮБОПИТНО„Без токчета”

 Италианска писателка и модел представя в София нашумелия си роман „Без токчета”

 Тази седмица младата авторка Франческа Ланчини ще се срещне в София със своите читатели и почитатели и с всички онези, любопитни да разберат случайно ли главния персонаж в романа „Без токчета” – София носи името на българската столица.

 Програмата на посещението ? включва представяне на дебютния ? роман „Без токчета” (изд. Скалино) на 11 септември, вторник, от 19:00 ч., в книжарница „Книги и …” на ул. „Фр. Нансен” 37А и на 12 септември, сряда, от 18:00 ч., в книжарница „Хеликон” в „Гранд хотел България”, бул. “Цар Освободител” 4, както и гостуване в телевизионни предавания, в студиото на програма “Хоризонт” на БНР, Jazz FM и университетското радио Alma Mater Classic FM.

Представяне на книгата ще се състои и в бутик CANALI на ул. „Алабин” 54 на 13 септември, четвъртък.

 

Франческа Ланчини (Francesca Lancini) е родена през 1983 г. в Бреша, Италия. Завършила е комуникации, работила е като професионален модел и актриса. Живее в Милано и преподава в Nuova Accademia di Belle Arti, където води курсове за разказвачески техники и писане на сценарий. Снимала се в „Бандата на Оушън-2” (2004) на Стивън Содърбърг и била сред водещите на „Сан Ремо” (2006). „Без токчета” е нейният първи роман, излязал на италиански през януари 2011 и преведен първо на български (юли 2012).

 

В блога на сайта на издателство „Скалино”: www.scalino.eu, както и на страницата на романа „Без токчета” във Фейсбук  се публикуват отзиви за книгата. В блога на „Скалино” могат да бъдат прочетени първите от читателските дневници с впечатления от романа, както и интервю с авторката.

 

За романа:

Докато работи като модел, София Мартини е в „лоши отношения с егото си”. Живее в Милано в един голям апартамент с родителите си и сестра си, но общуването с тях не я предразполага да бъде искрена и да говори за проблемите си, затова при първата възможност, без да предупреди никого освен домашната помощница Хулиета и  приятеля книжар Паоло, тя заминава за Маями, където работи за друга модна агенция, а когато иска да избяга и оттам продължава работата си на модел в Барселона, за да се завърне накрая в своя град, намерила отговрите на всичките си въпроси. През цялото това време в различните градове и в презокеанските полети София потъва в книгите и филмите – резюмирания живот на другите, опитвайки се да избяга от своя, изпълнен с нежелани съмнения и страх от неотложни решения. Запознава се и разговаря с различни хора, съжителства и се сближава с други модели, в Маями е привлечена от американеца Скот, учил в Италия, а в Барселона от бразилския йога-инструктор Фелипе, там се сприятелява с портиера Гонзало и в целия този вихър от събития и емоции, нейната същност е някак встрани, в ролята на наблюдател в една паралелна реалност. Ревютата, срещите, разговорите се случват на „автопилот”, сякаш духът на София е отделен от тялото и някак остранен от случващото се. От въртележката на повтарящи се дни и нощи, към реалността я връщат образът на Алесандро – нейната сродна душа и имейлите на по-малката й сестра Джиневра, които я държат течение на случващото се у дома, с егоцентричните им родители и обичната домашна помощница Хулиета.

Без токчета” не е книга за объркания свят на модата, това е книга за желанията, решенията и страховете, за „лабиринта на Аза”, за човешкия дух  – объркан, бягащ, търсещ и терзаещ се, за една жена, която обикаля света, без токчета и без грим, за да намери себе си. Тя не те оставя без дъх, но изтръгва въздишка на възхищение, заради смелостта от осъзнаването.

 

 „Без токчета”, роман от Франческа Ланчини

304 стр.

цена 16 лв.

превод от италиански: Емилия Миразчийска

изд. „Скалино”

интернет продажба: www.scalino.eu

 

- реклама -spot_img

БНБ на 142 години

На 6 юни 2021 г. се навършват 142 години от първата парична...

„ИГРАТА НА СОЛТА“ от ЕЛЕНА КОЛЕВА

„Това не е точно дистопия. Това е едно възможно бъдеще – талантливо разказано, охранявано...

Андреа Банда-Банда представя горещите новини от социалните мрежи – „На кафе” (08.06.2020)

Абонирай се за канала на "На кафе": https://www.youtube.com/channel/UCfF3aWdNEoaaP33HP3FPMxg?sub_confirmation=1 Посети официалния сайт: http://novatv.bg/shows/view/14/%D0%9D%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5/ Харесай: https://bg-bg.facebook.com/NaKaffe Гледай...

Седмичен хороскоп: Риба, Близнаци, Дева и Стрелец да се пазят от конфликти

Абонирай се за канала на "На кафе": https://www.youtube.com/channel/UCfF3aWdNEoaaP33HP3FPMxg?sub_confirmation=1 Посети официалния сайт: http://novatv.bg/shows/view/14/%D0%9D%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5/ Харесай: https://bg-bg.facebook.com/NaKaffe Гледай...