Balkan Awards of Tourism Industry 2020: Здравният туризъм спасява пациенти в период на Ковид-криза

СЪБИТИЯBalkan Awards of Tourism Industry 2020: Здравният туризъм спасява пациенти в период...

„Медикъл Караджъ” е финалист за Балканските Оскари

Здравният туризъм е особено актуален в периода на световна пандемична криза, когато и здравната система в някои региони е пред разпад, сочи журито на Балканските Туристически Оскари 2020.

Церемонията за шестото издание на Balkan Awards of Tourism Industry 2020 ще отбележи значимите постижения в сектора.

Събитието ще се състои на 4.12. 2020 г. от 20 ч. в хотел МАРИНЕЛА, София.

Финалист в конкурса е здравен информационен център „Медикъл Караджъ”, който има официален лицензиран сертификат за извършване на здравен туризъм в съответствие с всички изисквания и наредби от международни институции, подпомагащи здравния туризъм.

Работата на центъра вече оценена с награда от миналогодишните издания на BALKAN AWARDS OF TOURISM INDUSTRY.

Често пъти понятието „здравен туризъм“ е тълкувано погрешно от хората, които акцентират повече на думата „туризъм“. За „Медикъл Караджъ” приоритет е думата „здраве“ и целта му е да предостави висококвалифицирани превантивни и лечебни услуги на пациентите.

“Дейността ни е насочена към хора, търсещи решение на медицински проблем, като най-често до нас достигат пациенти, които дълго време се лутат между диагнози и специалисти без да намерят истинския проблем и съответното правилно лечение.

Ние предлагаме консултация и лечение на заболявания от различни направления на медицината в чужбина. Изградените парньорски отношения с едни от най-добрите клиники в света ни дават възможност да знаем към кого да се обърнем в зависимост от конкретния медицински случай.”, категорични са от „Медикъл Караджъ”.

Повечето медицински заведения, с които работи центърът, са изградени съобразно изискванията на JCI/Joint Commission International – Система за управление на качеството и безопасността в областта на здравеопазването.

И съответно всички медицински услуги и решения са свързани с използването на най-иновативните и съвременни технологии, които предлага медицината.

Пациентите от България най-често избират да се лекуват в Турция, заради географската близост, високото ниво на медицинските услуги и цените, които са сравнително по-достъпни от тези в Западна Европа. Често пациентите са насочени към Гърция, Кипър и Украйна с цел преодоляване на репродуктивни проблеми и преминаване през донорски програми.

Пациентите с онкологични заболявания понякога избират лечение в Израел или Испания и Чехия. Редица изтъкнати специалисти, част от екипа на чуждестранните болници, с които работи здравният център, гостуват в офисите на „Медикъл Караджъ“ в България. Центърът поде инициативата „Информирай се навреме”. Светилата в медицината консултират напълно безплатно пациентите, желаещи да получат второ мнение.

В центъра се извършва консултация с пациента, с информативна цел за определяне на здравословното му състояние, като се изисква необходимата медицинска документация.

 

С помощта на „Медикъл Караджъ” документацията се насочва към няколко лечебни заведения, където екипите са най-успешни и тясно специализирани в дадения медицински проблем. По този начин, пациентите получават възможност да изберат измежду едни от водещите специалисти, ангажирани в съответното направление на медицината.

 

“В случай, че достигнем до избор на план за лечение, организираме дата за съответната консултация и диагностика, като съобразим желанието на пациента и заетостта на специалистите. Също така оказваме помощ при организиране на транспорта и хотелското настаняване. Грижим се за осигуряването на вътрешните трансфери и преводачи от международните отдели към съответните болници”, допълват от „Медикъл Караджъ”.

Преводачите оказват пълна подкрепа на пациентите и допринасят за тяхното спокойствие във всеки един момент от престоя им.

След проведеното лечението и престоят в болницата, пациентите се завръщат в България.

Екипът на „Медикъл Караджъ” държи на двустранната комуникация с пациентите, на обратната връзка, тъй като възстановителният период е изключително важен.

За да се постигне всичко това, управителят на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“ ООД – Звезделина Лютфи е на мнение, че всеки трябва да намира сили да си свърши работата докрай, защото „Ако си свършим добре работата, това най-често значи ЖИВОТ.“

Материалът Balkan Awards of Tourism Industry 2020: Здравният туризъм спасява пациенти в период на Ковид-криза е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

С финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски бе открит Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

  Д-р Милен Врабевски бе почетен гост на българска общност в Република Северна Македония по...

Кметът на Пловдив посрещна мебелна компания Еником М в града

С Орлин Павлов и с впечатляващо шоу брандът  отпразнува първия си магазин под тепетата Впечатляващо...

Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

Боби Шоу събира фокусниц във Вариететния театър Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на...

Balkan Business Awards 2022: Албания, България, Северна Македония и Косово със златни статуетки

Balkan Business Awards 2022 отличи лидерите в бизнеса Лидерите в бизнеса на Балканите – общини...