Ако обувките ми можеха да говорят, какво биха казали за мен???

- реклама -

обувки

Автор: Златка Милева

 

Замисляли ли сте се някога какво биха казали обувките ви за вас? А на кои обувки бихте дали думата?

Аз съм практична, много харесвам ниски спортни обувки, кецове и балеринки. В същото време обаче съм и суетна, нося високи токчета, боти, които оформят глезена и сандали, които извайват краката.

Имам си любим чифт кафяви ниски обувки от естествен велур, с къси връзки. В момента това са любимите ми обувки, обувам ги при всяка възможност. Тези обувки са с мен в най-добрите ми моменти – когато се виждам с приятелки, когато пазарувам, когато отивам на козметична процедура, когато излизам сама в парка, за да почета на открито. Тези обувки биха казали за мен, че съм романтичка и мечтателка! Вероятно си мислят, че водя здравословен начин на живот, че искам да имам котка и най-съкровеното ми желание е да създам семейство.

Напоследък в ежедневието си съм с чифт боти с квадратен ток, които идеално пасват на дрес-кода в офиса, на строгите ми рокли и скучни панталони. За тези „чепици“ аз съм скучна работарка, търсеща кариерно развитие, дори това да й коства социалния живот. Те със сигурност биха ме взели за безлична, безинтересна и безхарактерна жена, дошла от дълбоката провинция, за да се докаже като бизнес дама.

В контраст на черните боти и с идеята да им се противопоставя, когато имам възможност, си купих боти цвят горчица в бохо стил. Обичам да ги нося с „момчешки“ дънки и къси поли… Харесвам факта, че с каквото и да ги комбинирам, никога не са в синхрон с връхната ми дреха, с което постигам абсолютния контраст на стиловете – нещо много вълнуващо и впечатляващо според мен. За този чифт обувки, аз съм авантюрист, експериментатор, може би дори артист. Те ме виждат в друга светлина. Те ходят с мен по срещи. Били са на кино, били са ми компания докато „мерех“ дивани в мебелния магазин, бях с тях когато си купих първия комплект маслени бои. Дори е възможно да си мислят, че съм фотограф, носих ги по време на изложба, която посетих.

Токчета? Имам разбира се! Любимият ми чифт са бели кожени обувки, с черни надписи – имена на градове, като за по-голям разкош, само един град се отличава с голям червен надпис. Тези обувки са адски неудобни! Но пък колко добре стоят на крака! Глезена се изпъва като струна и крака на всяка дама би изглеждал зашеметяващ и сексапилен. За тези обувки, които са ми правели компания само вечер, аз вероятно съм развратница, която слага секси обувки, защото има нужда от секс за една вечер. Те са с мен само, когато излизам в някой бар, където освен да покажа колко добре изглеждат краката ми с тези невероятни токове, друга цел няма. Да, тези обувки биха казали за мен, че съм жена жадна за ласки и любов.

А какво ли си мислят обувките за планинско ходене? Че съм екстреммист? Обичам планината, през лятото често ходя в планината. Винаги нося с мен и сандали за планина – специални са, по-удобни от обикновените каишени сандалки с камъчета, които виждаме по краката на момичетата в центъра. Тези мои така любими обувки биха казали, че съм щастлива. Че съм свободолюбива и открита. Че обичам предизвикателствата и се изправям срещи страховете си! Били са с мен на походи, по вирове и рекички, до водопади, в пещери…

Да не забравя за прекрасните джапанки… Имам си любим чифт – лилави със зеленикави нишки, стар модел на известна спортна верига. Удобни! Задължителната ми притурка, когато съм на плаж. Толкова пясък са поели, че по всяка вероятност биха казали, че ме мразят! За тях аз съм просто онази жена, която ги изоставя веднага щом се доближи до водата и се сеща за съществуването им едва, когато дойде време да си ходи. На плажа може би изглеждам по-затворена в себе си, може би дори притеснена от тялото си… Не обичам близостта на непознати, докато съм по бански – чувствам се гола, а не така искам да се срещна с хора и да завържа запознанство.

Замислих се, дали всяка жена има обувки във всеки цвят? Защо си избирам обувки, чийто цвят не отговаря на абсолютно нищо от гардероба ми? За сватба си купих сандали на висок ток, с изящни каишки цвят син металик! Уникално красиви и изключително неудобни! Тези обувки със сигурност не биха казали нещо хубаво за мен. Те са ме виждали само като една напудрена жена, която се опитва да привлече внимание. Обувани веднъж, заслужили правото да ме ненавиждат!

Бих могла да продължа… Наложи се да преброя колко чифта обувки имам, за да им осигуря кутии за по-лесно транспортиране, когато сменях жилището си наскоро… 9 чифта кецове, 6 чифта сандали, 12 чифта обувки на ток, 5 чифта балеринки, 9 чифта боти, или с други думи 41 чифта обувки, всичките закупени през последните 18 месеца. И да, всеки чифт от тях има различна дума, с която да ме опише. Всяка една от тях описва различна жена, но това е реалността! Аз съм всичко това, всяка жена е така – с много лица, с много обувки, с много настроения!

Всяка сутрин се събуждам в различно настроение. Всяка сутрин настроението ми определя каква жена ще бъда. Всяка сутрин избирам чифт обувки, който определя каква жена съм днес и в какво настроение съм!

Мечтая си, че един ден ще имам човек до себе си, който виждайки кой чифт обувки обувам, ще знае дали като се прибира от работа ще ми купи цветя, ще ме изведе на вечеря, ще се върне по-рано, за да ми сготви, ще ме заведе на разходка или ще ми каже – днес няма да работим, ще прекараме деня заедно! Мечтая…

Златка Милева

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА