69 нови заразени и още трима починали

69 нови заразени с коронавирус и още трима починали отчетоха Националния оперативен щаб за изминалото денонощие. По думите на доц. Димо Димов за последните 24 часа са били обработени 1465 проби, с които броят на изследваните досега става 51 768 или над 7395 лица на 1 милион население.

Общият брой на лабораторно потвърдените носители на инфекцията от началото на епидемията у нас досега е 1758. Излекувани са още 18 пациенти.

От новите случаи на инфектирани 14 са в София. Също толкова са и в Пазарджик, където се очертава ново огнище с увеличаващ се брой заразени медицински лица. В Благоевград новите случаи са 8. Същият брой са и в Ямбол. По 7 са новооткритите заразени във Видин и в Кюстендил. В Хасково има 5 новопотвърдени, в Сливен – двама. В Плевен, Смолян и в Стара Загора има по 1 нов случай. Няма нови потвърдени в Пловдив.

Има нови 4 случая на деца с инфекцията – 2 в Благоевград и 2 в Хасково. Децата са на възраст между 2 и 15 години. Продължава да нараства и броят на заразените медици – седем в Пазарджик и още двама във Видин са с положителни тестове.

Починали са мъж с редица придружаващи заболявания и след операция от перитонит във Велико Търново, 61-годишен мъж в Габрово с диабет и хипертония и мъж на 78 години в Сливен,  след инсулт.

Към медиците жертви на коронавируса доц. Димов потвърди починалата лекарка от Спешна помощ в София д-р Нели Пандова. Тя издъхна след внезапно влошаване на състоянието ѝ преди няколко дни. С PCR анализ е потвърдено, че лекарката е била заразена с COVID-19.

Доц. Димов коментира още, че за да не звучат новините само песимистично, трябва да се отбележи, че данните са след продължаващото таргетно изследване в домовете за стари хора и на завърналите се със самолети от няколко европейски страни, основно от Нидерландия. По думите му към момента щабът успява бързо да локализира огнищата. Добър пример за това е Брестовица, Пловдивско, където от вчера няма нови случаи.

Материалът 69 нови заразени и още трима починали е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

About Author /

Start typing and press Enter to search