65-годишен, излекуван от COVID-19 и дал две отрицателни проби, почина

- реклама -

За 24-ра жертва на COVID-19 у нас съобщиха днес от здравното министерство. Случаят е от Шумен, но е малко по-особен. Става дума за 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Пациентът е настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е диагностициран с пневмония. Веднага е направен PCR тест, който е доказал коронавирусна инфекция. Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен и карцином на бял дроб.

През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Макар това да се приема като знак, че мъжът е излекуван от вируса, състоянието му се е влошило и той е издъхнал, обясниха от областната болница в Шумен.

618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Доказаните нови случая са 30. 233-ма са заразените, които са настанени в болница, като 32-ма са в интензивни отделения и клиники. 48-ма са излекуваните.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 33. По отношение на общата картина – 341 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 270 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 години.

 

Материалът 65-годишен, излекуван от COVID-19 и дал две отрицателни проби, почина е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА