57 нови заразени, Видин „гори“

57 са новите заразени от 1158 изследвани проби за изминалото денонощие. В болница са настанени 15 души. Активните области са 15. Общо установените случаи на коронавирус у нас са 1689, починалите са 78, 316 души са настанени в болница, 37 в интензивни отделения. Излекувани 342 души, като новите са 21, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

И докато в София и областта положителните проби от вчера са едва 6 души, то във Видин новооткритите с COVID-19 са 21. Така болните там са вече 154-ма, което прави града първенец по инфектирани като процент от населението. В Ямбол новите заразени са 11, в Плевен – 7, в Хасково – 4, в Благоевград и Монтана – по 2, във Велико Търново, Кюстендил и Сливен по 1.

7 са заразените деца на възраст от 4 до 18 години. Те са от областите Ямбол, Хасково и Видин.

5 нови случая на коронавирус са установени сред медицинските лица – един в „Пирогов“, където са и най-много от заразените, трима в Пазарджик и един в Сливен – общо 182 до момента.

„Вчера на летище София са били установени 2 лица, български граждани, които са били с повишена температура и грипна симптоматика. Пътниците са отведени в столична болница за диагностика“, съобщи още доц. Димов.

Материалът 57 нови заразени, Видин „гори“ е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

About Author /

Start typing and press Enter to search