50 СПОСОБА ДА ЗАДЕЙСТВАТЕ ПОЗИТИВНАТА ПСИХОЛОГИЯ И ЗАКОНА ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО

- реклама -

http://suxxessology.com/
Д-р Ларина Кейз /Larina  Kase

Често в ума ни идва страхотна идея, но ние някак си не знаем от къде да започнем, за да я въплътим в живата си точно сега. Специализирах се в това да помагам на хората да превърнат знанията в действие. Самопомощта често е повърхностна, ако не действаме в съответствие с многообразието на ресурсите. За да помръднем от мъртвата точка,  направих списък от 50 пункта, които можете да изпълнявате, за да  задействате позитивната психология и закона за привличането.
Четейки този списък, отбележете няколко пункта от него, които можете да правите /изпълнявате/ достатъчно регулярно. След няколко седмици, или месеци работа с тях, изберете други. Считам, че е по-ефективно постоянно да се фокусирате на няколко пункта, отколкото да се опитвате да правите всичко наведнъж.
Утвържденията, които ще прочетете, звучат твърде просто /обикновено/, но всяко от тях е проверено в практиката по  начин, който ще промени вашата ментална настройка и вашите резултати.
И така – това е списъкът:

1.   Напишете списък на това, което желаете.
2.   Почувствайте своето намерение с всяка фибра на вашето същество.
3.   Задействайте някакъв ритуал за това, което не желаете да присъства в живота ви – например запишете го на лист и го скъсайте на малки парченца/
4.   Правете нещо, което ОБИЧАТЕ да правите всеки ден – например да хапвате любимото си ястие /разбира се в разумни количества/, малка разходка, разходка на кучето, масаж – всичко, което пожелаете, ако то ви харесва.
5.   Позволявайте си да сменяте своите желания – задайте си въпрос – не се ли е изменило това, което желаете, и ако е така – просто го запишете.
6.   Разказвайте на всички за своето намерение – „Аз действително искам да напиша бестселър.”
7.   Опровергайте убежденията си. Ако смятате „Хората ще ме отхвърлят”, опровергайте го, задавайки си въпроса :”От къде знам, че това в действителност е така? Къде са доказателствата за това? Възможно ли е да е друго?”
8.   Занимавайте се с благотворителност – когато / и само тогава/ действително го искате.
9.   Посещавайте домове /къщи/, в които искате да живеете /искате да притежавате/
10.   Намерете си наставник – не е задължително да ви е познат. Може да бъде историческа личност, философ, художник, писател, учен, актьор – такъв, който въплъщава в себе си качеството, което искате да притежавате /да изработите в себе си/
11.   Намерете позитивни черти в това, което ви създава неудобства.
12.   Запишете сумата, която имате в банковата си сметка и я заменете с тази, която искате да имате.
13.   Заменете утвърждението, съдържащо „Аз не мога…” с утвърждението „Аз мога да …(нещо, което можете да направите точно сега)”
14.   Всеки ден в продължение на 5 мин. визуализирайте себе си като че ли вече сте достигнали своята цел.
15.   Напишете на лист всички качества, с които обикновено сте свикнали да се описвате. Сменете тези, които не ви харесват, с такива, които са ви нужни /цените/.
16.   Всеки ден по едно и също време –  на глас или на ум – благодарете за всичко, за което можете да бъдете благодарни.
17.   Казвайте на хората какво цените в тях.
18.   Давайте анонимни положителни отзиви за тези, чийто услуги сте харесали.
19.   Огледайте се в огледалото и си направете положителна характеристика.
20.   Намерете снимка на това, което искате да имате и ,гледайки я, си представете какво бихте чувствали, ако вече го притежавате.
21.   Правете подаръци, които знаете, че ще се харесат на получателя.
22.   Оставете щедър бакшиш в ресторанта, където обслужването ви е харесало.
23.   Четете вицове, гледайте хумористични предавания и комедии.
24.   Разкажете някому виц, поканете го да гледате заедно хумористични предавания или комедиен филм.
25.   Позволете на мисълта си да се рее свободно в продължение на  10 мин. Когато сте в добро настроениe /имате позитивна настройка/ затворете очи и „вижте” къде ще ви заведе вашето въображение.
26.   Научете нещо ново, което отдавна искате да научите /да рисувате, да свирите на флейта, да плетете кошници…/
27.   Премерете ярка /фешън/  дреха, дизайнерска изработка. Снимайте се с нея, за да може по-късно да я гледате.
28.   Направете нещо, което ви се е струвало, че не можете да направите.
29.   Огледайте се наоколо и намерете нещо красиво.
30.   Съставете списък на 10 от вашите страхове, номерирайте го, започвайки от най-простия към най-сложния. Започнете да работите с първия.
31.   Намерете си домашен любимец.
32.   Станете доброволец в приют за животни и си играйте с животните.
33.   Започнете да си водите дневник на благодарностите – пишете всичко, за което можете да сте благодарни през този ден.
34.   Молете за  всичко, което искате. Дали сте в магазина, в ресторанта или на разходка с приятели – не се притеснявайте да помолите за това, което искате.
35.   Благодарете на тези, които са ви оказали помощ, така, че да им се хареса.
36.   Направете нещо екстравагантно. Позволете на вътрешния ви глас да  ви нашепва „Не можеш да си го позволиш”, но въпреки всичко, го направете.
37.   Направете списък с причините защо е добре да се живее.
38.   Изпратете някому картичка.
39.   Направете списък на всичко, в което успяхте днес. Това може да бъде дори нещо съвсем незначително, като например  „Изпрах си бельото”. Напишете минимум 10 пункта.
40.   Подарете някому най-драгоценния за вас подарък. Ако сте много заети – подарете му времето си; ако имате дългове – подарете му пари; ако сте преуморени – дайте някому възможност да отдъхне.
41.   Помислете за ситуация, в която искате да сте безупречен. Това може да бъде произнасяне тост на сватба, разговор с шефа, игра на голф. Затворете очи и я прожектирайте в своето въображение.
42.   Вдигнете настроението си с помощта на загрявка или любимия вид двигателна активност и се занимавайте минимум 30 мин.
43.   Оптимистично помислете за това, как чудесно ще се развие в бъдещето определена ситуация.
44.   Чуйте любимата си песен.
45.   Подарете на себе си нещо, което ви се струва, че не заслужаватe.
46.   Кажете някому че го(я) обичате.
47.   Предложете на приятел да разходите кучето му.
48.   Съберете със съмишленици пари за някаква благотворителна организация (например за борба с рака)
49.   Напишете вашата „Резолюция на Новия ден” – всеки ден я запълвайте с това, което искате да привлечете в живата си. Можете, също така, да измислите „Резолюция на Новата година” във всеки ден от годината.
50.   Поздравете себе си за използването на тези подсказки.

Надявам се, че получихте няколко добри идеи и вдъхновение от този списък.
В момента, в който почнете регулярно да ги прилагате, вие ще забележите измененията и вашата мотивация да работите с тях ще нарасне. НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ!

- реклама -

Ако сте пропуснали....

Чупливи нокти

0
Чупливи нокти? Как да заздравим ноктите си Чупливостта на ноктите е проблем на много дами. Причините за чупливите нокти са различни. Ето и някой от тях:...

Съвет от САЩ: Лекувайте COVID-19 с барокамера или кръвопреливане

0
Тежко болните с COVID-19 трябва да се лекуват с барокамера или кръвопреливане, вместо да се интубират. Това се твърди в статия от US-лекар, подписана...
дебелец

Заболявания на млечните жлези

0
КAК ДA СИ ПОМОГНЕМ С ДВЕ БИЛКИ ПРИ БУЧКИ,ФИБРОAДЕНОМ, КИСТИ, МAСТОПAТИЯ И РAК НA МЛЕЧНИТЕ ЖЛЕЗИ?   ДЕБЕЛЕЦ Измитa и смлянa билкa се смесвa 1:1 с мед и...
- Advertisement -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

ЖИЛИЩНОТО СТРОИТЕЛСТВОТО У НАС ДОСТИГА СВЕТОВНИ НИВА С ЛУКС, ЗЕЛЕНИ И МИНЕРАЛНИ ЕКСТРИ

Комплекс “Флавия Гардън” в курорта “Св.св. Константин и Елена” е финалист за Строителните Оскари Луксозното строителство у нас вече не е само скъпа фасада и...
- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

Офицерът, който се превърна в крал – Range Rover Discovery

Вдъхновението често ни спохожда когато сме влюбени, а Атанас Вилнер сякаш винаги е влюбен, но не в определена марка или конкретен автомобил, а в...

Варна посрещна снежните кралици на Playboy

Атрактивни модели на Мъжката Библия препълниха Vogue Club в морската столица Варненци са известни ценители на женската красота. А в последния ден на януари, феновете...

DAVIDOFF THE 13th

Inspired by Dilov&Davidoff Парадоксално, но повечето хора, които пият хубаво кафе, вярват в Дядо Коледа. Научно е доказано! За разлика от студентите, които – независимо...

За перфектна мъжка визия: Etnia Barcelona

Спомен за Дейвид Боуи в колекцията на Etnia Barcelona от Мира Цанева, Списание Плейбой Трибютите не са просто тренд! Дали в наше време липсват творчески вдъхновители, или...

ВИЖТЕ И ТОВА

- Advertisement -