4 съвета за грижа към кожата през нощта

Жените полагат какви ли не усилия, за да поддържат кожата си здрава и сияйна. Тя започва с измиване на лицето с чиста вода, за да се подготви за полагане на маска или крем. Но има и нещо, което се случва с кожата, докато спим.

Според публикации на специалистите, кожните клетки са най-активни между 23 часа и 4 часа сутринта. Това е времето, когато всички подхранващи съставки и витамини напълно се абсорбират в кожата. Но това се получава само, ако спите. Ако се взирате в монитора или гледате телевизия в тези часове, това никак не е добре, дори ако прилагате най-ефикасния продукт против стареене. Причината е хормонът кортизол, който има неблагоприятно въздействие върху клетките на кожата. За регенериране на епидермиса се нуждаете от растежен хормон, но той се произвежда само по време на 7-8 часа сън.

Ето какво можете да направите, за да се чувства кожата ви добре:

Нощен душ

Останете под душа или в гореща вана в продължение на 20 минути всяка вечер. Това ще почисти дълбоко кожата и ще разшири порите й. След това тя ще бъде готова за нанасяне на подхранващ нощен крем.

Грижа за очите

Ефектът от нощния крем е много по-силен, тъй не е необходимо той да се бори със слънчевите лъчи, замърсяването и декоративната козметика. Козметика, която съдържа витамин А и витамин Е е най-ефективна, ако се приложи няколко часа преди лягане.

Естествените овлажнители

Дерматолозите често съветват в своите публикации да се използва хидратиращ крем през деня и подхранващ през нощта. Но има и други начини да запазите кожата си хидратирана. Едно решение е да се сложи овлажнител за въздух в спалнята. Но не забравяйте да го почиствате редовно, особено, ако имате алергия.

Възглавницата

Позицията, в която спите е много важна, когато става въпрос за поддържане на млада и здрава кожа. Според статиите за красота на специалистите, спането на гръб или на дясната ръка е най-добрият начин за максимална почивка. Ако обичате да спите по корем с лице, заровено във възглавницата си, не се изненадвайте, когато на сутринта сте с подпухнали очи.

Не забравяйте да сменяте калъфката на възглавницата си веднъж на 3-4 дни, защото кожата е в контакт с нея най-малко 6 -7 часа всяка вечер.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search