4 съвета за грижа към кожата през нощта

КРАСИВИ4 съвета за грижа към кожата през нощта

Жените полагат какви ли не усилия, за да поддържат кожата си здрава и сияйна. Тя започва с измиване на лицето с чиста вода, за да се подготви за полагане на маска или крем. Но има и нещо, което се случва с кожата, докато спим.

Според публикации на специалистите, кожните клетки са най-активни между 23 часа и 4 часа сутринта. Това е времето, когато всички подхранващи съставки и витамини напълно се абсорбират в кожата. Но това се получава само, ако спите. Ако се взирате в монитора или гледате телевизия в тези часове, това никак не е добре, дори ако прилагате най-ефикасния продукт против стареене. Причината е хормонът кортизол, който има неблагоприятно въздействие върху клетките на кожата. За регенериране на епидермиса се нуждаете от растежен хормон, но той се произвежда само по време на 7-8 часа сън.

Ето какво можете да направите, за да се чувства кожата ви добре:

Нощен душ

Останете под душа или в гореща вана в продължение на 20 минути всяка вечер. Това ще почисти дълбоко кожата и ще разшири порите й. След това тя ще бъде готова за нанасяне на подхранващ нощен крем.

Грижа за очите

Ефектът от нощния крем е много по-силен, тъй не е необходимо той да се бори със слънчевите лъчи, замърсяването и декоративната козметика. Козметика, която съдържа витамин А и витамин Е е най-ефективна, ако се приложи няколко часа преди лягане.

Естествените овлажнители

Дерматолозите често съветват в своите публикации да се използва хидратиращ крем през деня и подхранващ през нощта. Но има и други начини да запазите кожата си хидратирана. Едно решение е да се сложи овлажнител за въздух в спалнята. Но не забравяйте да го почиствате редовно, особено, ако имате алергия.

Възглавницата

Позицията, в която спите е много важна, когато става въпрос за поддържане на млада и здрава кожа. Според статиите за красота на специалистите, спането на гръб или на дясната ръка е най-добрият начин за максимална почивка. Ако обичате да спите по корем с лице, заровено във възглавницата си, не се изненадвайте, когато на сутринта сте с подпухнали очи.

Не забравяйте да сменяте калъфката на възглавницата си веднъж на 3-4 дни, защото кожата е в контакт с нея най-малко 6 -7 часа всяка вечер.

- реклама -spot_img

4 погрешни схващания на тема избелване на зъби

Процедурата има своята специфика и гарантира резултати, а нашата информираност е от съществено значение,...

Как да изглеждате по-високи

Жените мечтаят да са високи и стройни за да могат да носят всяко облекло...

Съвети при избора на дамски обувки

Обувките с висока платформа са тайната тръпка на по-голямата част от модерните жени. Всяка...

Модните обувки при дамите

Модните обувки при дамите през последните два сезона се отличават със заострен нос и...