17 вече са жертвите на коронавирус у нас, 503-ма са заразените

- реклама -

17 вече са жертвите на коронавирус у нас, след като за последното денонощие бяха регистрирани нови три смъртни случая. Починалите са двама мъже, хоспитализирани в столичната „Св. Анна“ – на 54 г., който е страдал от ХОББ, диабет и хипертония и на 86 г., с белодробна недостатъчност и сърдечни заболявания. В „Пирогов“ издъхна и 48-годишна жена. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

„В „Пирогов“ има починал и 43-годишен пациент през изминалата нощ, който все още не е доказан случай на COVID-19, но е имал симптоматика на заболяването.  Той е приет вчера следобед в болница, интубиран е, но около 21 часа вечерта е издъхнал. Починал е и млад наш сънародник в Лондон, мъжът е бил здрав и това е доказателство, че младите хора не са застраховани от последствията на заболяването“, посочи шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

503-ма са доказано заразените с коронавирус у нас до момента. Новите за денонощието са 26, като сред тях има и дете на годинка. Общо 192-ма души с потвърден COVID-19 са настанени в болници, като 26 пациенти са в интензивни отделения и клиники и все още има само един екстубиран и вьзстановил се. Прави впечатление, че досега във ВМА няма починал от коронавирус, макар там да са лекувани най-много от заразените, като дори на-възрастната пациентка – 86-годишната баба Вера е била опазена от интубация.

287 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже, а 216 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 47 години. Заразените медици са 23-ма, а оздравели и изписани след болнично лечение са 34 души, пказват още данните на щаба и МЗ.

Материалът 17 вече са жертвите на коронавирус у нас, 503-ма са заразените е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА